Županove novice

VOŠČILO OB DNEVU DRŽAVNOSTI RS

Spoštovane občanke, cenjeni občani. Izobesimo zastave, naj ponosno zaplapolajo.

  • 24 junij 2020
  • Število pogledov: 535
VOŠČILO OB DNEVU DRŽAVNOSTI RS

Dan državnosti Republike Slovenije je eden tistih državnih praznikov, ki v našem lokalnem okolju vzbuja mnogo spominov. Spomine na čas, ko se je pričela pisati prihodnost samostojne in neodvisne Slovenije, na Koroškem še danes, po skoraj treh desetletjih, ki so pretekla od usodnega poletja ’91, doživljamo z mešanimi občutki veselja ob osamosvojitvi in žalosti ob izgubah, ki so nas doletele v času osamosvojitvene vojne, v kateri je prav Slovenj Gradec izgubil kar sorojake.

Prav je, da se po dogodkih, ki so za vselej spremenili naša življenja ter pomembno vplivali tudi na prihodnost države Slovenije in njenih državljank in državljanov, poklonimo vsem, ki so tedaj in odtlej pripomogli k temu, da je Slovenija postala moderna, demokratična, ekonomsko uspešna in trajnostno naravnana država. Izobesimo torej zastave, naj ponosno zaplapolajo.

Praznik dan državnosti smo običajno obeležili z občinsko proslavo, ki je bila hkrati tudi uvod v slovenjgraške poletne prireditve. V letošnjem letu nam je situacija v zvezi z okužbami s koronavirusom preprečila organizacijo večine prireditev, zaradi česar bomo prihajajoča dva meseca preživeli v nekoliko drugačnem vzdušju, prireditve pa bodo zagotovo manj množično obiskane.

A vendarle se nam obeta prijetno poletje, ki ga bomo preživeli skupaj, v mestnem jedru in na drugih kulturnih prizoriščih v naši mestni občini.

Želim vam, da poletne dni in večere preživite karseda lepo, ob dnevu državnosti Republike Slovenije pa vam iskreno čestitam.

 

S spoštovanjem.

Tilen Klugler,
župan