Županove novice

OBISK VLADE RS V SLOVENJ GRADCU

Župan Tilen Klugler se je danes na delovnih sestankih srečal z nekaterimi ministri Vlade RS, ki so se na Koroškem mudili na delovnem obisku. 

  • 7 oktober 2020
  • Število pogledov: 242
OBISK VLADE RS V SLOVENJ GRADCU

Že v zgodnjih jutranjih urah se je v Domu starejših občanov srečal z ministrom za delo, družino in socialne zadeve Janezom Ciglerjem Kraljem, s katerim sta se pogovarjala o možnostih širitve nastanitvenih kapacitet v domu in izgradnji varovanih stanovanj. Srečanje je nadaljeval na gradbiščih bazenskega kompleksa in bloka neprofitnih stanovanj, kjer se je sestal in o dinamiki del ter izvedbe projekta seznanil ministra za okolje in prostor Andreja Vizjaka, ki je županu tudi zagotovil izvajanje pogodbenega sofinanciranja za oba projekta. Župan se je udeležil tudi sestanka z ministrom za infrastrukturo Jernejem Vrtovcem, ki ga je v tem času v prostorih MOSG sprejel podžupan dr. Peter Pungartnik s strokovnimi službami. Minister Vrtovec je v delegaciji s seboj pripeljal tudi predstavnike Direkcije za infrastrukturo, sestanek pa so zaključili s spodbudnimi informacijami, da bo država kmalu pričela z izvajanjem pomembnih infrastrukturnih investicij na območju MOSG (cesta na Kope, pločnik proti Podgorju, nekaj mostov, v pripravi pa je tudi že projekt krožišča pri Anžiču). V Muzeju Huga Wolfa se je župan srečal tudi z ministrom za kulturo, dr. Vaskom Simonittijem, s katerim sta se pogovarjala o projektu letošnjega leta Huga Wolfa, spregovorila pa sta tudi o financiranju naših kulturnih ustanov, župan pa je tudi izrazil zadovoljstvo ob finančni pomoči, ki jo v obliki sofinanciranja obnove slovenjgraškega Kulturnega doma prispeva ministrstvo. Župan je delovna srečanja v Slovenj Gradcu sklenil z udeležbo na sestanku z ministrico za šolstvo, znanost in šport dr. Simono Kustec na Šolskem centru Slovenj Gradec, kjer se je sestala z ravnatelji srednjih šol in si ogledala eno večjih investicij na področju šolske infrastrukture, prizidkom Šolskega centra, za kar je župan izrazil hvaležnost v imenu lokalne skupnosti ter izpostavil, da gre za izjemno pridobitev za slovenjgraško in regijsko srednješolsko izobraževanje.

Skupaj z ministri se je župan udeležil tudi dogajanja ob stojnici, ki jo je Vlada RS postavila tokrat v nakupovalnem središču Mercator in na kateri občane seznanjajo z aplikacijo #Ostani zdrav.

V večernih urah se bo župan udeležil tudi zaključnega srečanja predstavnikov Vlade RS z vsemi koroškimi župani in ostalimi vabljenimi v Družbenem domu v Mežici.