SL EN DE

Mestni album Katje Goljat: Slovenjgradčani

Brezplačno fotografiranje!

  • 2 junij 2017
  • Število pogledov: 4241

Datum dogodka: 22. 06. 2017 10:00 - 24. 06. 2017 16:00 Izvozi dogodek

Mestni album Katje Goljat: Slovenjgradčani

Vabljeni na brezplačno fotografiranje v začasen fotografski studio ter na ogled mestnega albuma, ki smo ga ustvarili v zadnjih dveh letih.

Fotografinja Katja Goljat je v svojem rojstnem kraju, Slovenj Gradcu, vzpostavila improviziran fotografski studio, kamor je povabila svoje nekdanje sokrajane, da bi jih zabeležila takšne, kot v resnici so. Nastala je serija tipskih portretov, kjer so v središču ljudje iz ulice, običajni prebivalci mesteca, ki hodijo po svojih vsakdanjih opravkih. Portreti jih zato prikažejo v povsem naravni luči, razkazujoč atribute, ki pričajo o njihovem poklicu, družbenem statusu in svetovnem nazoru.

Proces fotografiranja je avtorici predstavljal zelo oseben način ponovnega navezovanja stika s svojim mestom, krajem, ki je dovolj majhen, da se vsi prebivalci med seboj poznajo. Zato je Katja Goljat ustvarila obsežen "družinski album" Slovenj Gradca, ki priča o stanju duha v tem mestecu. A mesto so ljudje. Fotografije pa ostanejo dvoumne, saj pokažejo ljudi takšne, kot si le-ti želijo biti predstavljeni, pri čemer je zajet kar najširši spekter družbenih in interesnih skupin. Družinski album je po definiciji namenjen intimnemu spominu, ki predstavlja veliko simbolno vrednost prav članom družine; zato tudi fotografski album Slovenjegradčanov predstavlja pomemben spomin predvsem prebivalcem mesta tukaj in zdaj, nekoč pa bo nemara postal dragocen zgodovinski dokument.

Fotografiranje bo potekalo med 22.–24. 6., 10.00–12.00 in 14.00–16.00 na Glavnem trgu 24.

 

 

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.