SL EN DE

PRVI ŠOLSKI DAN

2. september je prvi letošnji šolski dan. Na poti v šolo smo pospremili prvošolce, učenci prve triade pa so letos prvič prejeli tudi zvezke, ki jih sofinancira MOSG.

  • 2 september 2019
  • Število pogledov: 3604

V Mestni občini Slovenj Gradec je danes skozi šolska vrata prvič stopilo skupno 148 prvošolcev, od tega 42 v 2. OŠ, 39 v 1. OŠ, 37 v OŠ Šmartno, 14 v POŠ Pameče, 12 v OŠ Podgorje ter 4 v POŠ Sele.
V letošnjem letu je MOSG prvič sofinancirala oziroma financirala tudi nakup zvezkov za učence prve triade v skupni vrednosti 4.000 EUR, zvezke je prejelo 190 otrok 2. OŠ, 149 otrok 1. OŠ, 117 otrok OŠ Šmartno, 61 otrok OŠ Podgorje in 15 otrok 3. OŠ.

Mestna občina Slovenj Gradec je v okviru aktivnosti Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu ter v sodelovanju z gasilskimi društvi, Združenjem šoferjev in avtomehanikov, Rdečim križem, družbo Sintal in Policijo, organizirala dežurstvo ob prehodih za pešce na šolskih poteh, ki jih je obiskal tudi župan MOSG, Tilen Klugler. Dežurstva izvajajo prvi šolski teden na križiščih in prehodih za pešce na Celjski cesti, krožišču pri Nami, na legenskem klancu, pri gostilni Ržen in pri osnovni šoli v Pamečah, pri športni dvorani, pri OŠ Šmartno, pri prehodu za pešce pri OŠ Sele, v Starem trgu pri zadrugi ter pri OŠ Podgorje. Preko celotnega šolskega leta družba Sintal s svojimi varnostniki v jutranjem in opoldanskem času izvaja tudi varovanje prehoda na križišču regionalne ceste v Šmartnem pri Slovenj Gradcu.

V dneh pred pričetkom pouka pa je MOSG tudi zaključila s projektom ureditve varnih površin za pešce in kolesarje pri 2. OŠ in Športni dvorani Vinka Cajnka, nameščena so nova stojala za kolesa in skiroje ter števec za kolesarje, ki je namenjen spodbujanju kolesarjenja v šolo. Investicija je vredna 215.929,35 EUR in je sofinancirana s strani Republike Slovenije, Ministrstva za infrastrukturo in Evropske unije v znesku 142.788,36 EUR.

Vsem učenkam, učencem, dijakinjam in dijakom želimo varno pot v šolo in uspešen začetek šolskih dejavnosti, prvošolcem pa želimo nepozaben prvi šolski dan.


DS

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.