SL EN DE

21. Kolesarski festival - S kolesom okoli Uršlje gore

  • 27 avgust 2020
  • Število pogledov: 491

Datum dogodka: 5. 09. 2020 09:30 Izvozi dogodek

21. Kolesarski festival - S kolesom okoli Uršlje gore

21. kolesarski festival - S kolesom okoli Uršlje gore, Slovenj Gradec, 5. september 2020


ORGANIZATOR
Javni zavod Spotur Slovenj Gradec,
Glavni trg 1, Slovenj Gradec
Kontakt: Borut Marošek 031 878 559,
borut.marosek@spotur.si
www.spotur.si

 

KORONA VIRUS - NAVODILA
ZARADI PREPREČEVANJA ŠIRJENJA OKUŽBE »COVID 19« PROSIMO VSE UDELEŽENCE, DA UPOŠTEVAJO SPLOŠNA NAVODILA NIJZ ZA PREPREČEVANJE ŠIRJENJA OKUŽBE TER VSA NAVODILA ORGANIZATORJA.

- PRI PRIJAVI JE OBVEZNA ZAŠČITNA MASKA
- VSAK UDELEŽENEC SE V IZOGIB GNEČI NA STARTU V NAJKRAJŠEM MOŽNEM ČASU PO OPRAVLJENI PRIJAVI PODA NA POT (STARTA)
- UDELEŽENCI SPOŠTUJEJO MEDSEBOJNO VARNOSTNO RAZDALJO, KI ZNAŠA 2 METRA

 

DATUM IN LOKACIJA

Sobota, 5. september 2020. Premični start med 9.30 in 10.30 uro (prideš – startaš)
POMEMBNO! START ZARADI PREPREČEVANJA ŠIRJENJA OKUŽB NE BO SKUPINSKI AMPAK PO PRINCIPU »PRIDEŠ – STARTAŠ« UDELEŽENCI SE PO OPRAVLJENI PRIJAVI ŽE LAHKO PODAJO NA POT.
LOKACIJA: Hostel Slovenj Gradec, Ozare 18, 2380 Slovenj Gradec


PRIJAVA IN PLAČILO STARTNINE
Pred-prijava
je mogoča od torka, 1. septembra 2020, do petka, 4. septembra 2020, preko elektronskega naslova borut.marosek@slovenjgradec.si
ali v baru Hostla Slovenj Gradec na Ozarah 18, kjer se lahko hkrati dvigne startna številka – ZELO PRIPOROČlJIVO.

Prijava na dan prireditve
bo mogoča v soboto, 5. septembra 2020, od 9:00 do 10:30, na prireditvenem prostoru pri Hostlu, na Ozarah 18 v Slovenj Gradcu. Startnina znaša 15 € za odraslo osebo, 13 € za imetnike olimpijske kartice in 10 € za osnovnošolske otroke in se lahko poravna v gotovini ali s plačilno kartico.

 

DVIG ŠTARTNIH ŠTEVILK
Ob pred prijavi je štartne številke od torka, 1. 9. 2020, možno dvigniti v baru Hostla Slovenj Gradec vsak dan od 8.00 do 22.00. – ZELO PRIPOROČLJIVO.
Startne številke lahko sicer dvignete v soboto, 5. septembra 2020, od 9:00 dalje, na osrednjem prireditvenem prostoru. Udeležencem, ki ste se prijavili s pred prijavo priporočamo, da zaradi lažje organizacije potrdilo o plačilu prijavnine prinesete s seboj.

 

NAGRADE ZA UDELEŽENCE
Organizator vsem udeležencem zagotavlja:
- kolesarsko majico,
- malico na cilju,
- sodelovanje v nagradnem žrebanju kolesarskih in drugih nagrad v skupni vrednosti 1500 €, med katerimi sta dve kolesi, ki jih podarja glavni pokrovitelj prireditve: Trgovina in servis koles Gorko d. o. o. ter
- okrepčila na okrepčevalnicah, ki bodo postavljene ob progah okoli Uršlje gore.

 

TRASE
MTB tura okoli Uršlje gore: Krožna MTB tura je primerna za rekreativne kolesarje z gorskimi kolesi. Speljana je po lokalnih in gozdnih cestah okoli Uršlje gore. Celotna pot je dolga 51 km. Višinska razlika od najnižje do najvišje točke je 799 m. Na trasi sta pri številnih vzponih in spustih dva zahtevnejša vzpona in sicer se s prvim srečamo na Selah v smeri proti Poštarskemu domu, kjer se na razdalji 7 km trasa dvigne za 340 m, drugi, daljši vzpon pa je od Ivarčkega jezera do koče na Naravskih ledinah kjer se na razdalji 8 km pot povzpne za 600 višinskih metrov. Trasa je speljana po asfaltnih in makadamskih, državnih, lokalnih in gozdnih cestah.
DOLŽINA TRASE: 51 km
START: med 9.30 in 10.30 uro
START in CILJ: Hostel Slovenj Gradec, Ozare 18, Slovenj Gradec
TRASA CESTNE TURE: Slovenj Gradec – Stari trg – Sele – Ivarčko jezero – Naravske ledine – Plešivec - Razbor – Podgorje – Slovenj Gradec.

Družinska tura po mestni občini Slovenj Gradec: Krožna družinska tura je primerna za družine in manj zmogljive kolesarje. Speljana je po asfaltnih lokalnih cestah in kolesarskih poteh v krožni smeri po mestni občini Slovenj Gradec v dolžini 20 km.
Od starta vodi pot preko Legna do Šmartna pri Slovenj Gradcu, Mislinjske Dobrave in Podgorja nazaj do Slovenj Gradca.

DOLŽINA TRASE: 21 km
START: med 10.00 in 10.30 uro
START in CILJ: Hostel Slovenj Gradec, Ozare 18, Slovenj Gradec
TRASA CESTNE TURE: Slovenj Gradec – Legen – Šmartno – Mislinjska Dobrava – Šmiklavž – Podgorje – Stari trg – Slovenj Gradec.

 

PRAVILA NAGRADNEGA ŽREBANJA

1. Nagradno žrebanje se prične na dan kolesarjenja, ob 15. uri na ciljnem prizorišču.
2. V nagradnem žrebanju smejo sodelovati le kolesarji, ki so poravnali startnino, izpolnili prijavni listič in tako prejeli štartno številko.
3. Številka izžrebanega kolesarja se po izročitvi nagrade izloči iz skrinjice.
4. Pri žrebanju glavne nagrade se vse številke ponovno vrnejo v skrinjico.
5. V kolikor lastnik izžrebane številke v roku ene minute osebno ne prevzame nagrade, se njegov kartonček izloči iz žrebanja, nagrado pa se podeli naslednjemu izžrebanemu.


OSTALO

 Maraton bo potekal ob normalnem prometu, zato so kolesarji dolžni upoštevati cestno prometne predpise in navodila organizatorjev ter se po njih ravnati.
 Udeleženci vozijo na lastno odgovornost, ter odgovarjajo za škodo povzročeno sebi ali drugim.
 Med kolesarjenjem je strogo prepovedano prehitevanje čelnih spremljevalnih vozil.
 Organizator ne odgovarja za morebitno nastalo škodo, ki jo udeleženec povzroči sebi, drugim ali tretji osebi na opremi in ljudeh pred, med in po prireditvi.
 S svojim startom vsi kolesarji potrdijo, da so seznanjeni z določili razpisa, ki so objavljeni na štartnem lističu, ostalih medijih, ter po ozvočenju na startu.
 Za varen potek prireditve bodo skrbela vozila organizatorja, rediteljska in zdravstvena služba.
 Prireditelj si pridržuje pravico spremembe tega razpisa, o čemer bo udeležence pravočasno obvestil.

Varovanje osebnih podatkov
Organizator zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki bodo uporabljeni izključno v namene prijave in obveščanja o poteku prijave ter pošiljanje informacij. Organizator jamči, da podatki prijavljenih ne bodo predani tretji osebi. V primeru težav oz. nejasnosti pri prijavi, si organizator pridržuje pravico do stika s prijavljenim prek sredstev komunikacij na daljavo. Prijavljeni z izvedeno prijavo dovoljuje organizatorju zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese pri prijavi. Vsi podatki, ki jih prijavljeni navede v prijavi, so namenjeni le prijavi, ki jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. Trajno hranimo podatke, ki jih je prijavljeni vnesel ob prijavi v računalniškem sistemu, ki je ustrezno varovan in zaščiten ali prek pisne prijave. Ob morebitnem “vdoru” v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti!
S prijavo udeleženec potrjuje, da so podatki, ki jih je zapisal oz. podal na/pri prijavi resnični. Izjavlja, da je zdrav, vsestransko pripravljen za aktivno udeležbo in zdravniško pregledan. Upošteval bo vsa navodila organizatorja in sodeloval na lastno odgovornost. Potrjuje, da pristaja na tveganja v zvezi z udeležbo pri tej aktivnosti in zato od organizatorja ne bo uveljavljal kakršnih koli odškodninskih zahtevkov. Soglaša, da lahko organizatorji prireditve objavijo njegove podatke, fotografije, posnetke in izjave v sredstvih javnega obveščanja, ne da bi od njih zahteval kakršno koli povračilo.
Organizator bo osebne podatke udeleženca uporabljal in shranjeval skladno z aktualnim zakonom o varstvu osebnih podatkov Z udeležbo udeleženec dovoljuje, da organizator njegove navedene osebne podatke obdeluje v svojih zbirkah ter jih uporablja za namene statistične obdelave. Navedene osebne podatke lahko organizator hrani in obdeluje neomejeno oziroma do preklica pisne privolitve udeleženca. Udeležencu pripadajo vse pravice skladno z zakonom o varstvu potrošnikov.

 

SE VIDIMO V SOBOTO, 5. 9. 2020, V SLOVENJ GRADCU!
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.