Koncert glasbenih skupin dekliške metodistične višje šole Perth iz Avstralije

Koncert glasbenih skupin dekliške metodistične višje šole Perth iz Avstralije

V okviru evropske turneje se bodo v Slovenj Gradcu ustavile pevske in glasbene zasedbe dekliške metodistične višje šole (MLC) Perth iz Avstralije. V atriju dvorca Rotenturn se bodo predstavili: članice jazz zasedbe, zbor Barbershop, simfonični orkester ter dekliški pevski zbor. Obeta se edinstveno glasbeno doživetje s skladbami avtorjev in skladateljev, kot so: Duke Ellington, Stevie Wonder, Herbie Hancock, Nat Cole, John Lennon, Paul McCartney, Bob Troup, Buddy Johnson, Bizet, Mozart, Grieg idr.


Preberi več...
Koncert avstralskih jazz skupin in Pop-up ustvarjalk

Koncert avstralskih jazz skupin in Pop-up ustvarjalk

V okviru evropske turneje se bodo v Slovenj Gradcu ustavile pevske in glasbene zasedbe dekliške metodistične višje šole (MLC) Perth iz Avstralije. Na Glavnem trgu se bodo predstavili: članice jazz zasedbe, zbor Barbershop, simfonični orkester ter dekliški pevski zbor. Obeta se edinstveno glasbeno doživetje s skladbami avtorjev in skladateljev, kot so: Duke Ellington, Stevie Wonder, Herbie Hancock, Nat Cole, John Lennon &amp, Paul McCartney, Bob Troup, Buddy Johnson, Bizet, Mozart, Grieg idr.

 

Z video projekcijo in razstavo fotografij se predstavljajo domače ustvarjalke oblačil, modnih dodatkov in uporabnih predmetov, združene v trgovinici Pop-up na Glavnem trgu 25 v Slovenj Gradcu. 

 

Članice vedno številčnejše ekipe se predstavljajo s prepletom svojevrstnih tehnik oblikovanja in pogledov na dizajn, mesečno v trgovini gostijo priznane oblikovalce iz vse Slovenije. Oblačila in dodatke združujejo v razgibane stilske rešitve in pišejo nove zgodbe za različne priložnosti. Ob 750-letnici mesta v svojih kolekcijah prepletajo stare obrtniške postopke izdelave oblačil in dodatkov s sodobnimi tehnologijami, skozi starinsko fotografijo pa detajle umeščajo v prostor arhitekturne zgodovine mesta.

 

 

Preberi več...