SL EN DE

Novice

23. redna seja občinskega sveta

  • 20 marec 2013
  • Število pogledov: 2016

Sprejeli so tudi Pravilnik o organiziranju šolskih prevozov in povračilo stroškov prevoza v Mestni občini Slovenj Gradec, katerega cilj je določitev navodil in enotnih meril za uveljavljanje pravice do brezplačnega prevoza otrok, pravice do povračila stroškov prevoza ter pravice do nadstandarda glede prevozov otrok.

Obravnavali in podprli so osnutek Odloka o pripojitvi Javnega zavoda za izvajanje mladinskih in socialnih programov k javnem zavodu – Zavod za turizem in šport Spotur Slovenj Gradec. Razlogi za ustanovitev so predvsem podobne dejavnosti znotraj obeh zavodov, racionalizacija stroškov v enovitem javnem zavodu in večja učinkovitost pri razporejanju in zaposlovanju kadra v skupnem javnem zavodu.

Članica in člani občinskega sveta so potrdili tudi predlog sprememb in dopolnitev Pravilnika za vrednotenje programov športa v javnem interesu, uporabo športnih objektov in površin v Mestni občini Slovenj Gradec in osnutek Akta o javno-zasebnem partnerstvu za izvedbo projekta »Izgradnja poslovno stanovanjske stavbe«.

V nadaljevanju so podali soglasje k izračunu cene socialne oskrbe na domu v Mestni občini Slovenj Gradec v letu 2013. Cena se glede na leto 2012 zniža za 5 %. Ekonomska cena pomoči družini na domu bo tako v letu 2013 znašala 15,18 EUR (100 %), prispevek uporabnika 4,80 EUR (31,62 %), prispevek Mestne občine Slovenj Gradec pa 10,38 EUR (68,38 %) na uro opravljene storitve.

Obravnavali in sprejeli so osnutek Odloka o urejanju vrtičkarstva v Mestni občini Slovenj Gradec, s katerim želimo v mestni občini doseči urejeno in nadzorovano obliko dejavnosti vrtičkarstva na ustreznih lokacijah.

Članica in člani občinskega sveta so prav tako sprejeli osnutek Odloka o občinskem podrobnem načrtu za območja urejanja motokros Slovenj Gradec; I. faza, predlog Sklepa o preoblikovanju stavbnega zemljišča na par. št. 455, 461/2 in *54 vse k.o. Golavabuka in        predlog Sklepa o dopustni širitvi območja stavbnih zemljišč na delu zemljišča s parc. št. 1030/20 k.o. 861 Dobrava in predlog Sklepa o dopustni širitvi območja stavbnih zemljišč na delu zemljišč s parc. št. 582 – delno, 579/1 – delno, 522/8, 1347/5 in 585 – delno vse k.o. 851 Legen.

Potrdili so tudi predloge Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Za direktorico Koroške galerije likovnih umetnosti so za naslednje mandatno obdobje imenovali Andrejo Hribernik, potrdili nadomestnega predstavnika v OŠ Šmartno in podali pozitivno mnenje k imenovanju Bernarda Kresnika za ravnatelja Srednje šole Slovenj Gradec in Muta. Potrdili so tudi nekaj sklepov s področja premoženjsko pravnih zadev.

Članica in člani občinskega sveta so bili obveščeni tudi o prejemnikih priznanj na področju športa v letu 2013, o katerih je odločila Komisija za podelitev Železnikarjevih priznanj.

 

TŠ, DS, MM

Fotogalerija

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.