SL EN DE

Novice

Vsestransko koristen obisk ministra Dejana Židana v MO Slovenj Gradec

  • 13 september 2013
  • Število pogledov: 1789

Župan Andrej Čas se je sestal z ministrom mag. Dejanom Židanom in državnima sekretarkama mag. Andrejo Jerina in mag. Tanjo Strniša ter sodelavci na sproščenem 20 minutnem pogovoru ob kavi. Pogovarjali so se o trenutnih aktivnostih in položaju MO Slovenj Gradec in med drugimi izpostavili predvsem okoljske projekte, poplavno varnost, sušo in druge kmetijske problematike, tudi spremembe Zakona o kmetijskih zemljiščih, ki so v vladni proceduri. V zvezi s slednjim smo dali pobudo za enostavnejši postopek pridobivanja stavbnega zemljišča za širitev kmetijskih gospodarstev, tako kot je bilo to zakonsko urejeno do 30. 6. 2013.

Minister se je dopoldne sicer srečal še z zaposlenimi v organih MKO, upravnih enotah in javnih zavodih.

Župan in predstavniki MOSG so ministra in njegovo ekipo spremljali tudi na ostalih srečanjih oz. obiskih, in sicer je župan sodeloval na sestanku v Regijskem centru za ravnanje z odpadki Koroške – KOCEROD, kjer je bila glavna tema iskanje rešitev za pridobitev okoljevarstvenega dovoljenja za končno odlagališče odpadkov na Poljani, na območju občine Prevalje, in pri obisku ministra v podjetju Gozdnega gospodarstva Slovenj Gradec, kjer so se udeležili predstavitve delovanja gozdno-lesne verige, ki je bila hkrati tudi priložnost za pogovor o razvoju gozdno-lesne dejavnosti v občini in regiji.

Popoldne se je minister mag. Židan skupaj z obema državnima sekretarkama v Mislinji sestal še z župani koroških občin. V ospredju so bile okoljske teme, izvajanje kohezijskih projektov na Koroškem in perspektive na tem področju v naslednjem proračunu EU za 2014–2020.

Zvečer je na letališču Aerodrom potekala še okrogla miza Novi izzivi v kmetijstvu, gozdarstvu in na področju okolja. 

Fotogalerija

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.