SL EN DE

Novice

NUJNO OBVESTILO ZARADI VREMENSKIH RAZMER

  • 2 februar 2014
  • Število pogledov: 1627

Slovenj Gradec, 2.2.2014 - Civilna zaščita in Uprava Mestne občine Slovenj Gradec sporočata vsem občankam in občanom, da je zaradi vremenskih razmer  zadrževanje v naravi izjemno, še posebej v gozdovih pa tudi življenjsko nevarno, zato ga do nadaljnjega odsvetujeta. Svetujemo vam, da ostanete doma, dokler se vreme ne bo normaliziralo, vsakršni izleti ali pohodi v naravi v trenutnih razmerah pa ogrožajo vaše zdravje in življenja, zato jih še posebej odsvetujemo. 

Civilna zaščite Mestne občine Slovenj Gradec tudi sporoča, da so celo noč na območju MOSG potekale aktivnosti v zvezi z odpravo posledic vremenske ujme, ki je v obliki žledu in ledu povzročala ekstremno škodo v gozdovih, posledično daljnovodih, vsa razpoložljiva mehanizacija pa je bila tudi napotena na teren, kjer so odpravljali posledice lomljenja dreves in ogrožanja življenj in premoženja naših občank in občanov. Ker je obseg posledic ledenih nalivov precejšen, je nemogoče v kratkem času normalizirati stanje na lokalnih in gozdnih cestah, zato občanke in občane prosijo za razumevanje, predvsem pa za razum, ki v danih razmerah narekuje izogibanje aktivnostim in vožnji, saj bi lahko prišlo do hujših poškodb in  življenjske ogroženosti občank in občanov. Tudi vzdrževalci cest sporočajo občankam in občanom, da zaradi vremenskih razmer ne morejo več zagotavljati ustrezne prometne varnosti in prevoznosti, zaradi tega občanom odsvetujejo vožnjo do normalizacije razmer na voziščih. V MOSG je bilo aktiviranih vseh 10 gasilskih društev in občinski štab CZ ter pogodbeni izvajalci CZ z gradbeno mehanizacijo. Skupno aktiviranih okoli 300 ljudi.

Starše otrok, ki uporabljajo šolske prevoze pa obveščamo, da bodo le ti zaradi žledu in močne poledice in posledično bistveno zmanjšane prometne varnosti, v ponedeljek, 03.02.2014, moteni oz. se na posameznih hribovitih relacijah ne bodo izvajali. Prevozniki šolskih prevozov se bodo glede na dane razmere na cesti sami odločili ali lahko v ponedeljek zjutraj varno izvedejo prevoz otrok v šolo ali ne. Kjer prevozov ne bo možno varno izvesti bodisi organizirano ali individualno, naj otroci raje ostanejo doma, o tem pa bodo obveščene tudi šole. Staršem se zahvaljujemo za razumevanje.

DS

 

Fotogalerija

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.