SL EN DE

Novice

PRAVNO MNENJE V ZVEZI S POSTOPKOM IZBIRE DIREKTORJA ALI DIREKTORICE PODJETNIŠKEGA CENTRA

  • 22 marec 2016
  • Število pogledov: 1643
PRAVNO MNENJE V ZVEZI S POSTOPKOM IZBIRE DIREKTORJA ALI DIREKTORICE PODJETNIŠKEGA CENTRA

Podjetniški center Slovenj Gradec, svetovanje in razvoj d.o.o., je dne 25. 1. 2016 objavil prosto delovno mesto za direktorja te družbe. V skladu z družbeno pogodbo o ustanovitvi Podjetniškega centra direktorja imenuje skupščina, ki jo sestavljata župana občin ustanoviteljic (MO Slovenj Gradec in Občine Mislinja), k imenovanju direktorja pa morata soglasje podati tudi občinska sveta občin ustanoviteljic. Za vodenje postopka v zvezi z objavo prostega delovnega mesta je predsedujoči skupščine, župan Andrej Čas, imenoval komisijo, ki je izvedla izbirni postopek ter skupščini predlagala ožji izbor treh kandidatov, izmed katerih sta župana za direktorico imenovala dr. Lucijo Čevnik. K imenovanju direktorice občinski svet MO Slovenj Gradec, na svoji 15. seji dne 16. marca 2016, ni podal soglasja. Za razrešitev nastale situacije ima skupščina podjetniškega centra na voljo dve možnosti:

- Razveljavi lahko sklep o imenovanju dr. Lucije Čevnik za direktorico podjetniškega centra, iz razloga, ker ni dobila podpore na občinskem svetu ter v okviru obstoječega razpisa za direktorja imenuje drugega kandidata oz. kandidatko, ki se je prijavil/a na razpis. V tem primeru bo zadeva ponovno obravnavana na občinskih svetih, v okviru obstoječega razpisa. Ker občinski svet MO Slovenj Gradec ni podal soglasja k imenovanju dr. Lucije Čevnik za direktorico, namreč javni razpis še ni zaključen. V skladu z določili Zakona o delovnih razmerjih (30. člen) se postopek šteje za zaključenega, ko izbrani kandidat sklene pogodbo o zaposlitvi na prostem delovnem mestu, v nadaljnjih osmih dneh pa je neizbrane kandidate potrebno obvestiti o tem, da niso bili izbrani.

- V primeru, da se oba župana ne odločita za zgoraj navedeno možnost, bo potrebno razpis v celoti ponoviti in dosedanji razpis formalno zaključiti.

 

TJ/DS

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.