SL EN DE

Novice

SLOVENJGRADČANKA JANJA GARNBRET POSTALA SVETOVNA PRVAKINJA V TEŽAVNOSTNEM PLEZANJU

  • 22 september 2016
  • Število pogledov: 1863
SLOVENJGRADČANKA JANJA GARNBRET POSTALA SVETOVNA PRVAKINJA V TEŽAVNOSTNEM PLEZANJU

17-letna Garnbretova, ki je letos debitantka v članski konkurenci, je v finalni smeri prišla do vrha in se veselila izjemnega uspeha. Najboljša je bila tudi v kvalifikacijah in polfinalu.

Gre za šele drugo slovensko zlato kolajno na članskih svetovnih prvenstvih. Predtem je zlato kolajno leta 2001 v Winterthuru osvojila Martina Čufar. Za Mino Markovič je to druga medalja na SP-jih. Pred dvema letoma je osvojila srebro.

Vrh smeri je dosegla še Belgijka Anak Verhoeven, ki pa je bila zaradi slabšega polfinala na koncu srebrna. Svetovna prvakinja izpred dveh let Južna Korejka Jain Kim je bila četrta.

"V tistem trenutku, ko sem vpela vrh smeri, so se pokazale solze in res sem bila vesela, ker sem res trdo delala za to. In tudi zdaj sem še bolj vesela. Mislim, da bo jutri to vse še bolj prišlo za mano, tako da bo veselje jutri še večje. Na svetovno prvenstvo sem šla čisto brez pričakovanj, brez obremenjevanja, kakršnega koli pritiska s strani medijev. Ker je to moje prvo svetovno prvenstvo, sem se tako odločila, da je čisto vseeno, kaj se zgodi, kajti letos sem že dovolj pokazala. Govorila sem si, da sem še mlada in da imam še čas celo kariero, da postanem svetovna prvakinja. Na tem svetovnem prvenstvu je bila glava pomembnejša kot moja fizična moč, ampak izkazalo se je, da je bilo treba samo uživati, narediti vse, kar lahko naredim, se sploh ne obremenjevati in plezati brez pritiskov," je dejala nova svetovna prvakinja Garnbretova.

Vljudno Vas vabimo, da se v ponedeljek, 26. septembra 2016, ob 17. uri, pred gasilskim domom v Šmartnem pri Slovenj Gradcu udeležite sprejema, ki ga VS Šmartno v sodelovanju s Športnim društvom Šmartno, skupaj z Mestno občino Slovenj Gradec pripravlja za mlado vrhunsko plezalko, občanko naše občine, JANJO GARNBRET, ki je na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju v Parizu, dne 18. septembra z zmago osvojila izjemen dosežek: naziv svetovne prvakinje  v težavnostnem plezanju.

Njen dosežek je najvišji športni uspeh na področju tekmovalnih športov v naši občini, zato je prav, da ga pospremimo s sprejemom in spodbudo mladi športnici.

V upanju, da se boste dogodka udeležili, Vas lepo pozdravljam, mladi športnici Janji Garnbret pa iskreno čestitam.

RTVSLO/DS

Foto: Leon Vidic/DELO

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.