SL EN DE

Novice

21. SEPTEMBER, SVETOVNI DAN MIRU BOMO POČASTILI TUDI V SLOVENJ GRADCU

  • 21 september 2016
  • Število pogledov: 1780
21. SEPTEMBER, SVETOVNI DAN MIRU BOMO POČASTILI TUDI V SLOVENJ GRADCU

Prijazno Vas vabimo, da se nam pridružite na 18. tradicionalnem Mirovniškem festivalu, s katerim bomo tudi letos obeležili Svetovni dan miru. Festival bo skupaj z 9. Festivalom drugačnosti potekal v petek, 23. septembra 2016 od 9.00 ure dalje na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu.

Letošnji mirovniški festival pod skupnim naslovom »V iskanju boljšega jutri: Gradimo mir! bo sestavljen iz raznih vsebin, ki bodo povezane s svetovnim dnevom miru, 21. septembrom. 

Ljudje po svetu so nas prosili, da zasije luč na obljubljeno prihodnost in nove priložnosti. Države članice so se odzvale s programskimi cilji za trajnostni razvoj ... To je program za ljudi, za odpravo revščine v vseh njenih oblikah. Program za planet, naš skupni dom. Program za skupno blaginjo, mir in sodelovanje. "

Ban Ki-Moon (Generalni Sekretar OZN)

Na Mirovniškem festivalu se bo letos na stojnicah v mestnem jedru Slovenj Gradca predstavilo 40 različnih društev, nevladnih in humanitarnih organizacij, organizacij, katerih dejavnost je povezana z ljudmi s posebnimi potrebami ter šol. Dogajanje bodo popestrili glasbeni nastopi, otroška predstava ter zabavne in poučne kreativne delavnice.Vabimo vas, da se nam pridružite!

Na isti dan bo ob 11.00 v atriju graščine Rotenturn in v prostorih Koroške galerije likovnih umetnosti tudi odprtje razstave najboljših likovnih del in fotografij ter podelitev priznanj nagrajencem natečaja, ki ga je razpisala mestna občina Slovenj Gradec

V počastitev svetovnega dneva miru Mednarodna organizacija mest glasnikov miru organizira tudi IAPMC IDP STREAMING, videoizmenjavo programa osnovnošolskih otrok med mesti glasniki miru. Koordinator projekta je OŠ Podgorje pri Slovenj Gradcu, kjer so danes, 21. septembra, izvedli video konferenčni program, ki so si ga izmenjali z OŠ Risan v Kotorju (Črna gora).

 

Vse dodatne informacije v zvezi z Mirovniškim festivalom in Festivalom drugačnosti: 02 88 12 116, tic@slovenjgradec.si

 

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.