SL EN DE

Novice

NOVOLETNI SPREJEM ŽUPANA MOSG

Sreda, 11. januar 2017, v Koroški galeriji likovnih umetnosti

  • 11 januar 2017
  • Število pogledov: 2283
NOVOLETNI SPREJEM ŽUPANA MOSG

Po tem, ko smo že dodobra zakorakali v novo leto in v izzive, ki nam jih prinaša, se je na tradicionalnem novoletnem sprejemu župana Mestne občine Slovenj Gradec, ki je letos potekal v Koroški galeriji likovnih umetnosti, ponovno zbralo veliko število predstavnic in predstavnikov gospodarstva, izobraževalnih ustanov, medijev, javnih zavodov, podjetnikov, poslovnih partnerjev in mnogih drugih, ki so ob izteku starega leta in v pozdrav novemu letu dvignili kozarce z željo, da se uresničijo mnoge želje, ki smo si jih izrekli ob prehodu v leto 2017.

Zbrane je uvodoma pozdravil glasbeni nastop Harmonikarskega orkestra Glasbene šole Slovenj Gradec, ki je pod vodstvom Andreja Švaba presenetil z zanimivim naborom zabavnih skladb. Župan Andrej Čas je zbrane pozdravil, v nagovoru pa izpostavil nekaj misli in pogledov na utrip mestne občine Slovenj Gradec. Kot je dejal, pomeni »prehod iz starega v novo leto prelomnico, ki nam nalaga obračune.« Prisotnim se je zahvalil za udeležbo in jih nagovoril kot tiste, »ki predstavljate tisti del skupnosti, od katerega je v največji meri odvisen naš razvoj, delovna mesta, delovanje različnih služb, skratka dobro počutje in blaginja ne le občanov in občank naše MO.«

Kot je dejal, »v leto 2017 stopamo z radovednim pričakovanjem, pa tudi z rastočim optimizmom. Opogumljajo nas  statistični podatki, ki kažejo gospodarsko okrevanje in posledično  manjšo stopnjo nezaposlenosti. Makroekonomske analize napovedujejo stabilno gospodarsko rast.  MOSG stopa v novo leto smelo, z večjim proračunom, z ambicioznimi projekti. Naša politika bo še naprej trdno usmerjena v  razvoj boljšega okolja in storitev za ljudi in za podjetništvo.« V svojem pozdravu pa je izpostavil tudi jubilej Slovenj Gradca, ki ga praznujemo v letu 2017 ter poudaril, da je potrebno to pomembno  obletnico častno in kvalitetno obeležiti, ob čemer je vse prisotne povabil k sodelovanju in k skupnemu praznovanju.

K ogledu zbirk Koroške galerije in Koroškega pokrajinskega muzeja sta prisotne povabili tudi direktorici obeh ustanov, dr. Andreja Hribernik in Brigita Rajšter.

Za gostinski del sprejema so poskrbeli dijaki in dijakinje Srednje šole Slovenj Gradec in Muta, ki so prisotnim pripravili okusne prigrizke.

 

 

DS

 



Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.