SL EN DE

Novice

ZAKLJUČEK EVROPSKEGA TEDNA MOBILNOSTI 2017

Kot zmagovalci lanskoletnega Evropskega tedna mobilnosti, gostimo letošnjo zaključno prireditev v Slovenj Gradcu.

  • 18 oktober 2017
  • Število pogledov: 2022
ZAKLJUČEK EVROPSKEGA TEDNA MOBILNOSTI 2017

Evropski teden mobilnosti (ETM 2017) je že 16. leto zapored v septembru združil več tisoč mest po Evropi, zvrstilo se je veliko dogodkov, teden pa se je tradicionalno zaključil z Dnevom brez avtomobila. Gre za uspešno pobudo, ki si prizadeva za človeku in okolju prijaznejše oblike mobilnosti. Letošnjemu ETM se je pridružilo 71 slovenskih občin.

Naloge nacionalne koordinacije ETM izvaja Ministrstvo za infrastrukturo in vsako leto po zaključku ETM lokalni in regionalni koordinatorji ovrednotijo aktivnosti sodelujočih občin, izmenjajo se primeri dobrih praks in razglasi najaktivnejšo občino v tekočem letu.

 

Zaključni dogodek letošnjega ETM bo jutri, 19. oktobra 2017. Zadnja leta zaključni dogodki potekajo v tisti občini, ki je bila prejšnje leto izbrana za zmagovalko, zato bo letošnji v Mestni občini Slovenj Gradec, zmagovalki ETM 2016.

 

Zaključni dogodek je namenjen lokalnim in regionalnim koordinatorjem ETM, nanj pa so vabljeni tudi predstavniki medresorske delovne skupine za trajnostno mobilnost. Po uvodnem pozdravu župana Mestne občine Slovenj Gradec Andreja Časa in nacionalne koordinatorke ETM Polone Demšar Mitrovič bodo sledile predstavitve o izvedbi ETM 2017 in ostalih aktualnih vsebin s področja trajnostne mobilnosti. Del časa bo namenjen izmenjavi izkušenj med koordinatorji. Ob koncu bo še razglasitev najaktivnejše občine v tekočem letu. Zmagovalna občina za nagrado prejme udeležbo lokalnega koordinatorja na dvodnevni delavnici o trajnostni mobilnosti v Bruslju, ki je v organizaciji Evropske komisije.

 

Dogodek se bo zaključil s terenskim ogledom, na katerem se bodo udeleženci seznanili s trajnostnimi ukrepi, ki jih je Slovenj Gradec izvedel na področju infrastrukture za pešce, kolesarje in uporabnike javnega prevoza.

 

Na dogodek bo večina udeležencev prišla na trajnosten način, z avtobusom. Tisti ki bodo prišli na dogodek z avtomobilom, se ne bodo peljali sami. S tem se bo sledilo sloganu ETM 2017, ki se je glasil "Združimo moči, delimo si prevoz".

 

Lokacija: 
MKC Hostel Slovenj Gradec, Ozare 18, Slovenj Gradec

 

Dokumenti za prenos

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.