SL EN DE

Novice

KAKŠNO EVROPSKO UNIJO SI ŽELIMO DRŽAVLJANI?

Mestna občina Slovenj Gradec in Vlada Republike Slovenije vas vabita na posvetovanje o prihodnosti Evropske unije. Posvet bo potekal v četrtek, 20. septembra 2018, od 17. do 19. ure v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu.

  • 13 september 2018
  • Število pogledov: 4319

Datum dogodka: 20. 09. 2018 17:00 - 19:00 Izvozi dogodek

Posvetovanje z državljani/kami organiziramo v okviru vseevropskega projekta, na pobudo francoskega predsednika Emmanuela Macrona. Po odločitvi o izstopu Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske iz EU smo si ostale članice vzele čas za razmislek in pogovor o tem, kako naprej. Med aprilom in oktobrom 2018 bodo tako po vsej EU potekala posvetovanja z vami, evropskimi državljani in državljankami. Svoja razmišljanja o skupnih evropskih temah, ki jih prepoznavate kot pomembne, problematične, perspektivne ali kritične, lahko do konca oktobra delite tudi preko spletnega posvetovanja, ki ga je na Dan Evrope, 9. maja 2018, odprla Evropska komisija. V Sloveniji smo z državljani/kami vodili posvetovanja o evropskih temah že vse od časa vključevanja v EU. Dodana vrednost tokratnega projekta pa je njegova vseevropska dimenzija, ki bo prinesla novo kakovost idej Evropejcev o prihodnosti EU. Vodilo pri organizaciji posvetovanj so načela transparentnosti, političnega pluralizma in odprtosti za različna mnenja državljanov. Rezultati vseh posvetovanj bodo zbrani v poročilu za voditelje držav in vlad EU, ki bodo o tem razpravljali na zasedanju Evropskega sveta decembra 2018, pa tudi na vrhu v Sibiu v Romuniji maja 2019, tik pred volitvami v Evropski parlament.

Slovenj Gradec, koroško mesto, ki si kot glasnik miru OZN prizadeva za širitev kulture miru in nenasilja, je izjemno odprto v svet in lahko zato pomembno prispeva tudi k razpravi o prihodnosti Evropske unije. Poleg občanov in občank se bodo posvetovanja udeležili predstavniki Vlade RS, institucij EU in MO Slovenj Gradec. 

Na posvetovanju boste imeli priložnost glasno razmišljati o tem, kakšno EU si želite. Podrobnosti pa najdete v priloženem vabilu.

Vljudno vabljeni k udeležbi.

 

 

 

Dokumenti za prenos

  • vabilo(.pdf, 68,4 KB) - 43 download(s)
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.