SL EN DE

Novice

SESTANEK KOROŠKE DELOVNE SKUPINE ZA 3. RAZVOJNO OS S PREDSTAVNIKI DARSA IN MZI

Župan Mestne občine Slovenj Gradec in predsedujoči Sveta Koroške regije, Tilen Klugler, se je danes udeležil sestanka delovne skupine za 3. RO s predstavniki Ministrstva za infrastrukturo, DARS-a in projektantov, ki je tokrat potekal na Ravnah na Koroškem.

  • 6 marec 2019
  • Število pogledov: 4398
SESTANEK KOROŠKE DELOVNE SKUPINE ZA 3. RAZVOJNO OS S PREDSTAVNIKI DARSA IN MZI

Sestanek je prinesel nekaj obetavnih informacij, ki pa vendarle potrebujejo še dodatne potrditve na vladnem nivoju ter tudi intenzivne aktivnosti, da bi deležniki lahko v celoti upoštevali časovnico, ki so se ji obvezali v dosedanjih dogovorih. 

Najpomembnejša informacija za Korošce pa je prav gotovo to, da je investicijski program v izdelavi in bi lahko bil potrjen že v mesecu maju 2019. Za zaprtje finančne konstrukcije je potrebno kakopak razrešiti še nekaj neznank, a so, kot je bilo na sestanku tudi povedano, pripravljavci pripravljeni na izzive in pospešeno pripravljajo tudi temelje za uspešno izvedbo tega dela projektne časovnice. Župan Tilen Klugler od DARSa kmalu, najverjetneje že sredi meseca marca, pričakuje odgovore na vprašanja, ki jih je na DARS naslovila Mestna občina Slovenj Gradec in ki se nanašajo na izvedbo priključka na hitro cesto, t.i. južne obvoznice, ki v Slovenj Gradcu predstavlja pomembno prometno razbremenitev, prav tako pa bo po izgradnji zagotovila tudi prometno razbremenitev regionalne ceste Slovenj Gradec – Podgorje. Predstavniki DARSa in Ministrstva za infrastrukturo pa so udeležencem sestanka sporočili tudi, da pospešeno pripravljajo razpisno dokumentacijo, ki je pogoj za začetek iskanja izvajalcev gradnje na enem od treh možnih prvih odsekov, kjer bi zasadili lopate, bodisi viadukt Jenina v naši mestni občini ali pa na odsekih Gaberke ali Škalsko jezero (oboje v Mestni občini Velenje). Razpis za izbor izvajalca bi lahko bil objavljen predvidoma že v mesecu juniju letošnjega leta.

 

DS

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.