SL EN DE

Novice

VZGOJNO-VARSTVENI ZAVOD SLOVENJ GRADEC

V tem šolskem letu bo VVZ Slovenj Gradec obiskovalo 833 otrok, od tega 663 v MO slovenj Gradec in 170 v občini Mislinja. Vrtec je za novo šolsko leto do sedaj prejel že preko 250 vlog za vrtce v obeh občinah, MO Slovenj Gradec in Občino Mislinja. S 1. septembrom bo vrtce v MO Slovenj Gradec začelo obiskovati 149 novih otrok.

  • 2 september 2019
  • Število pogledov: 1289

Pred začetkom šolskega leta so vsi slovenjgraški otroci dobili mesto v vrtcu, razen tistih, ki želijo točno določeno enoto, seveda pa smo jim v vrtcu pred uvrstitvijo na čakalni seznam ponudili mesto v drugi enoti. Na rednem čakalnem seznamu je trenutno 11 otrok, od tega 6 otrok iz Slovenj Gradca, ki želijo vpis v točno določeno enoto in 5 otrok iz drugih občin.

Po rednem vpisu se je v vrtce MO Slovenj Gradec do sedaj vpisalo še 48 otrok, od katerih je vrtec  sprejel 13 otrok, ki so izpolnjevali pogoje za sprejem  v vrtec. Tako ostaja še 35 otrok, ki pa še niso dopolnili starosti 11 mesecev in trenutno ne izpolnjujejo pogojev za sprejem.

S 1.9.2019 je v MO Slovenj Gradec ostalo še 20 prostih mest, vendar za starejše otroke, ki jih vrtec trenutno nima na čakalnem seznamu. Mesta so v različnih enotah za otroke drugega starostnega obdobja in otroke s posebnimi potrebami v oddelku s prilagojenim programom. V enoti Maistrova – Škratica Mica v Slovenj Gradcu  je ostala prosta igralnica, ki jo načrtujemo odpreti z mesecem, ko bi bilo dovolj otrok starih 11 mesecev, kar je pogoj za sprejem v vrtec.

V vrtec se vsako leto vpiše drugačno število  in starost otrok, zato vrtec nikoli ne more oblikovati istih oddelkov, kot so bili v preteklem šolskem letu. Največ težav v zvezi z vpisom vrtcu povzroča neodločnost staršev, ki otroke vpišejo, potem pa si premislijo in jih dejansko ne vključijo ali izpišejo tik pred začetkom šolskega leta. Tudi po razporeditvi otrok v oddelke, starši izražajo želje po prestavitvah med enotami in oddelki.  Vse pogosteje se tudi dogaja, da starši načrtujejo za otroka, kdo bo vzgojiteljica otroka,  s kom se bo družil, s katerimi otroki  bo v skupini,  izražajo željo, da bi skupina ostala ista kot preteklo leto, vendar v  praksi to ni izvedljivo.

Starši načrtujejo njihovo življenje v  želji, da bi bil njihov otrok vedno srečen. V resničnem svetu pa to ni možno. S tem pa  otroku pogosto  odvzamejo priložnost, da bi se kdaj znašel v kakšni novi ali za njih nepredvideni situaciji, ter s tem pridobil nove izkušnje, s katerimi se bo znal spopadati kasneje v življenju.


IV/DS

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.