Novice

KNJIŽNICA ZAČELA S PAKETNO DOSTAVO STROKOVNEGA GRADIVA

Knjižnica Ksaverja Meška Slovenj Gradec je v tem tednu začela s paketno dostavo strokovnega gradiva. Knjižničarke ga članom pošljejo po pošti na dom, pri čemer naročnik poravna nastale stroške pošiljanja.

  • 5 april 2020
  • Število pogledov: 336
KNJIŽNICA ZAČELA S PAKETNO DOSTAVO STROKOVNEGA GRADIVA

Za vse, ki pogrešate knjige in izposojo gradiva, pa knjižničarke sproti polnijo hladilnik s knjigami v Katici, medtem ko so hladilniki nameščeni še drugod po mestu Slovenj Gradec: pri Gimnaziji, v podhodu/mestni pasaži, pri Zdravstvenem domu,, pri objektu četrtne skupnosti Legen pri športnem igrišču, pri starem MKC (Celjska cesta), novem MKC (Ozare) …

Knjižničarke pozivajo ljudi, naj knjige tudi podarjajo v hladilnike in obenem opozarjajo, da je jemanje knjig iz hladilnikov na lastno odgovornost, zato je potrebno upoštevati priporočene ukrepe, higieno.

Vsak dan med 7. in 15. uro je uporabnikom storitev knjižnice prek telefona in spletne pošte na voljo dežurna knjižničarka s splošnimi informacijami in nasveti. Med bolj iskanimi so, kako pridobiti geslo za spletno knjižnico in knjigarno Biblos, kako naložiti knjige na računalnike, telefone, tablice. V knjižnico se je možno v času karantene brezplačno včlaniti – spletni vpis, pri čemer tudi pomaga dežurna knjižničarka. Člani se lahko poslužujejo knjižničnih baz, knjižnice na daljavo, na portalu lahko brezplačno dostopajo do arhivov časnikov Delo in Večer ter še marsikaj drugega je na voljo.

Za več informacij obiščite spletno stran knjižnice: http://www.sg.sik.si/
Telefonska številka: 02 88 39 350
Elektronska pošta: knjiznicasg@sg.sik.si

Za domača branja za dijake so gradiva dosegljiva na internetu. „Poslužujte se teh knjig in se vpišite v katero od knjižnic,“ spodbuja knjižničarka Šolskega centra Slovenj Gradec Zuhra Horvat, ki je za dijake dosegljiva po e-pošti in na FB strani knjižnice.

Kot pravi Horvatova, bo Meškova bukvarna v prihodnjem tednu imela teden branja anekdot, šal in ugank za vse, ki pogrešate prireditve. Sicer pa vam knjižničarke in ljubitelji literature že berejo, vsak teden na drugačno tematiko. Pridružite se jim kot bralci ali le poslušalci ali oboje.

Najdete jih na FB @meskovabukvarna in spletni strani: https://meskovabukvarna.eu/.

Društvo ljubiteljev knjig Meškova bukvarna je prepričano, da dobra besedila tudi v teh časih najdejo lastnike, če je volja in želja.

Kolektiv knjižničark Knjižnice Ksaverja Meška z direktorico Drago Ropič vas pogreša in pozdravlja ter vam kliče: „Ostanite zdravi!“


KP

Koledar dogodkov in prireditev

«junij 2020»
pontorsrečetpetsobned
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345