Novice

VELIKONOČNA POSLANICA ŽUPANA MOSG

Drage občanke, spoštovani občani, kljub temu, da smo pravzaprav že od samega začetka razglasitve epidemije z vami komunicirali po vseh kanalih obveščanja, za kar se tudi zahvaljujem vsem, ki so k temu pripomogli, je prav, da se v teh prazničnih dneh tudi vidimo in slišimo.

  • 11 april 2020
  • Število pogledov: 178

Nikoli doslej doživeta izkušnja, pred katero smo se znašli, nas vse postavlja v položaj, ko moramo dosedanje navade, običaje, želje in dejanja odmisliti ter delo, sobivanje, nenazadnje tudi praznovanje velikonočnih praznikov, osmisliti in zastaviti popolnoma drugače.

Življenje se ne sme ustaviti. A nadaljevati se mora – varno. Ob spoštovanju in skrbi drug za drugega, za naše najbližje, s pomočjo modernih tehnologij in ob upoštevanju ukrepov, lahko poskrbimo, da se okužba in z njo bolezen ne bosta širili.

V mestni upravi smo se potrudili in v teh dneh poskrbeli za vas: bodisi z distribucijo zaščitnih sredstev, s skrbjo za naše bližnje in pomoči potrebne preko prostovoljcev in še posebej preko vseh naših služb: Civilne zaščite, Komunale, Rdečega križa, Karitas in preko javnih zavodov, ki delujejo, pripravljajo raznovrstne aktivnosti in skrbijo, da vam čas v izolaciji mineva kvalitetneje in hitreje. Ob vsem tem pa sporočam, da tudi občinski projekti potekajo nemoteno in da se za vas trudimo in delamo tudi v kriznih razmerah, ne glede na otežene pogoje.

Prav vsi vam v upanju, da so se ukrepi obrestovali in da se bomo lahko v prihajajočih dneh in tednih posvetili temu, da življenje čim prej vrnemo v utečene tirnice,  voščimo lepe in mirne velikonočne praznike z željo, da si praznovanje v teh nenavadnih in izrednih razmerah naredite karseda lepo in prijetno.

Naj letošnja velika noč v resnici simbolizira, pri nas in povsod po državi in svetu,  ponovno obujanje solidarnosti, medsebojnega spoštovanja, vzajemne pomoči, človečnosti in strpnosti, dojemanja naše ranljivosti in soodvisnosti ter razumevanja potrebe po povezanosti, spoštovanju in upoštevanju načel sobivanja v lokalnem okolju.

Ostanite zdravi. In ostanite doma!

 

Tilen Klugler,
župan

 

 

 

 

Koledar dogodkov in prireditev

«junij 2020»
pontorsrečetpetsobned
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345