SL EN DE

Novice

POT MIRU AVSTRIJA - SLOVENIJA

Vabimo vas na mednarodno kolesarsko prireditev »Pot miru«, ki se bo odvijala 12. septembra 2020 z izhodiščem v Avstriji, v Šent Pavlu (pred občinsko stavbo) ob 10:00 uri in s ciljem na Trgu svobode v Slovenj Gradcu ob 14:00 uri.

  • 7 september 2020
  • Število pogledov: 1504

Udeležence bo v Slovenj Gradcu sprejel župan mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler, organiziran bo kratek kulturni program s podelitvijo prestižne mednarodne plakete "ambasador za mir" županu in manjša pogostitev udeležencev. Za morebiten prevoz nazaj do izhodišča bo poskrbljeno.


Koroška je bila letos kot del mednarodne trase poti miru izbrana zaradi  obeležbe 100. obletnice Koroškega plebiscita, ki je ozemeljsko razdelil in zarezal v srce koroškega človeka, mesto Slovenj Gradec kot gostitelj pa tudi zaradi svojega častnega naziva  "mesto Glasnik miru".

 

Organizatorja prireditve sta Univerzalno mirovno združenje iz Avstrije in iz Slovenije z mednarodnim sedežem v Južni Koreji ter Slovensko žensko društvo za mir v svetu.  

 
Z vašo udeležbo boste prispevali h gradnji mostov miru, mednarodne avtoceste miru in zato še bolj spodbudno krepili vsakodnevne vezi miru in sprave, ki edina lahko povežeta različne skupnosti.

 

Nasvidenje na dogodku!

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.