SL EN DE

Novice

VILI HOMŠKI PARK PREDANI NAMENU

Župan MOSG Tilen Klugler se je danes ob 11. uri udeležil svečanega prevzema stanovanj, ki so jih investitorji: podjetja NIK-LAR d.o.o., UNIHOME in GRADIM, Gradbeništvo Merzdovnik d.o.o. ponudila trgu.

  • 11 september 2020
  • Število pogledov: 2473
VILI HOMŠKI PARK PREDANI NAMENU

Projekt so investitorji od samega začetka snovali v sodelovanju s Stanovanjskim skladom Republike Slovenije. Gre za svojevrsten pilotni projekt, pri katerem so investitorji ves čas projektiranja in izgradnje upoštevali in poslušali želje končnega kupca ter vseh 20 novih, racionalno in v skladu s pričakovanji zasnovanih ter tehnično dovršenih in energetsko varčnih stanovanj ponudili v odkup. V imenu investitorjev je zbrane nagovoril Janez Gams, direktor podjetja Unihome, posebej za to priložnost je Slovenj Gradec obiskal in udeležence tudi nagovoril direktor Stanovanjskega sklada RS, Črtomir Remec, ki je ob tem dejal, da "stanovanja skupno obsegajo površino 1.150 kvadratnih metrov. Celotna pogodbena vrednost po pogodbi znaša 1.725.180,00 EUR brez DDV oziroma 1.889.072,10 EUR z DDV. Projekt je v celoti odkupljen s strani Stanovanjskega sklada RS, ki s tem izpolnjuje svojo zavezo po pridobitvi novih najemnih stanovanj po celotnem območju Slovenije in sledi ciljem nacionalne stanovanjske politike na področju večanja stanovanjske mobilnosti prebivalstva, omogočanja lažje dostopnosti do stanovanj ter ustvarjanja uravnotežene ponudbe kakovostnih in funkcionalnih stanovanj. Do leta 2023 ima namen zagotoviti skupno 2.144 novih javnih najemnih stanovanj v projektih vrednosti okoli 286 milijonov evrov", je izpostavil direktor. 

Župan Tilen Klugler je zbrane nagovoril z velikim optimizmom, saj je bila današnja predaja stanovanj prva, v prihodnjih letih pa ji bodo sledile še druge. Investitorjem in Stanovanjskemu skladu RS se je zahvalil in jim čestital. Izrazil je zadovoljstvo, da bo pomanjkanje stanovanj v Slovenj Gradcu kmalu preteklost, saj bomo na območju mesta v bližnji prihodnosti bogatejši za okrog 300 novih stanovanjskih enot, 54 od teh bo namenjenih neprofitnim najemninam, saj bodo občinska, ostala pa rastejo v okviru zasebnih nepremičninskih iniciativ, družb in konzorcijev vlagateljev, pri čemer jim lokalna skupnost pomaga po svojih močeh predvsem skozi fleksibilno in ažurno prostorsko politiko in sprejemanje aktov ter z znižanji dajatev.  V Slovenj Gradcu si lahko po županovih besedah za trenutek oddahnemo v smislu, da bo naše okolje odslej ljudem ponujalo bistveno boljše in številčnejše nastanitvene možnosti, ob čemer je občane povabil naj spremljajo razpise Stanovanjskega sklada in se nanje prijavljajo. Za občino pa z novimi stanovanji prihajajo tudi novi razvojni izzivi: spričo tolikšnega števila potencialnih novih stanovanj prihajajo tudi velike obveznosti zaradi povečanja števila prebivalcev, predvsem otrok  in mladih, ki jim je potrebno zagotoviti kakovostno varstvo, izobraževanje in bivanjski standard. Del slednjega je gotovo bodoči bazenski kompleks, nove športne površine, potrebno pa bo iskati možnosti za širitev kapacitet vrtcev in osnovnih šol. Vse to so prijetni izzivi, pa tudi priložnosti, ki bodo našo mestno občino dodatno uveljavile kot bivanjsko kakovostno in zaželeno okolje. Vedno odprt in svetovljanski Slovenj Gradec pa bo novim prebivalcem z veseljem nudil zavetje in dom, je še sklenil župan Klugler.


DS

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.