SL EN DE

Novice

KOTLARNA NA LESNO BIOMASO

Slovenj Gradec bo v ogrevalni sezoni 2021/2022 ogrevan z energijo iz obnovljivih virov.

  • 29 oktober 2020
  • Število pogledov: 1428

Javno komunalno podjetje Komunala Slovenj Gradec je kot družbeno odgovorno podjetje s trajnostno vizijo in strategijo pripravilo projekt Razvoj daljinskega ogrevanja v Mestni občini Slovenj Gradec. 

Na osnovi okoljskih zahtev in ukrepov o doseganju zahtev evropske unije o izpolnjevanju ciljev  na področju razogljičenja (emisije TPG in OVE), energetske učinkovitosti, energetske varnosti in notranjega trga z energenti v EU je prepoznana za ogrevanje najučinkovitejša varianta daljinskega ogrevanja z lesno biomaso.

Projekt smo uspešno izvedli do pričetka gradnje kotlarne na lesno biomaso. Hkrati z razvojem projekta smo prepoznali tudi lokalno problematiko transportnih poti za potrebe gradnje kotlarne.

Ustanovljena je bila komisija za prometno ureditev potreb gradnje kotlarne na lesno biomaso v sestavi predstavnikov občine, investitorja, izvajalca in predstavnikov lokalne skupnosti MČ Štibuh in MČ Polje, ki je pripravila prometni elaborat ureditve začasnega prometa med gradnjo kotlovnice na lesno biomaso v Slovenj Gradcu in ga uspešno predstavila mestnima četrtima Štibuh in Polje. Komisija bo delovala v času gradnje in skrbela za upoštevanje sprejetih določil ter sprejemala morebitne dopolnitve elaborata transportnih poti. Prometni elaborat obravnava obveze izvajalca del glede prevozov in obveščanja javnosti o izvajanju prometa.

S pripravljalnimi deli na gradbišču začenjamo že v oktobru. Gradnja je predvidena od oktobra 2020 do konca septembra 2021.

Tako bo mesto Slovenj Gradec v ogrevalni sezoni 2021/2022 ogrevano 100% z energijo iz obnovljivih virov.

Vsem občankam in občanom se zahvaljujemo za strpnost, razumevanje in sodelovanje pri tem pomembnem in trajnostno naravnanem projektu, ki bo pomembno izboljšal kakovost zraka in okolja v naši mestni občini.

 

 

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.