SL EN DE

Novice

DAN REFORMACIJE

Voščilo ob državnem prazniku - dnevu reformacije

  • 31 oktober 2020
  • Število pogledov: 18997

Spoštovane občanke, cenjeni občani.

31. oktober je od leta 1992 državni praznik v Republiki Sloveniji. Prva knjiga v slovenskem jeziku in prva omemba pojma Slovenec si to gotovo zaslužita. Želim vam mirne prihajajoče praznike, ob dnevu mrtvih pa želim, da spomin na preminule svojce in prijatelje obeležite na ustrezen način in z upoštevanjem ukrepov za preprečevanje širjenja okužb. Naj bodo letošnji prazniki namenjeni bolj temu, da ponotranjimo spomin na svojce in ga obeležimo sami pri sebi, zaradi ukrepov namreč tudi komemoracij ne moremo izvajati.

Dan reformacije in obeležitev tega verskegakulturnega in političnega gibanja v 16. stoletju, pa je tudi priložnost, da se zamislimo nad spremembami, ki so nas doletele in da te spremembe dojamemo in skupaj prehodimo pot do okrevanja. Ne le v epidemiološkem smislu, temveč tudi v smislu družbenega ustroja, človečnosti, humanitarnosti, sočutja in medsebojnega spoštovanja. Vse to je namreč na preizkušnji, kakršni naše generacije v zadnjih desetletjih še niso bile priča.

Želim vam prijetne in mirne praznične dni ter predvsem: ostanite zdravi in poskrbite tudi, da bodo zdravi ostali vsi okoli vas.

 

S spoštovanjem,

Tilen Klugler,
župan.

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.