SL EN DE

Novice iz naše občine

NEDELJA BREZ AVTOMOBILA NA GLAVNEM TRGU IN URBANE DELAVNICE

Z mesecem majem ponovno začenjamo z akcijo "Nedelja brez avtomobila na Glavnem trgu". Z njo želimo en dan v tednu Glavni trg namesto avtomobilom, nameniti ljudem. A namesto prepovedovanja, želimo spodbujati. Prepovedujemo vožnjo z osebnim avtomobilom na Glavni trg, a obenem želimo spodbujati hojo, kolesarjenje in druženje v centru mesta Slovenj Gradec.

  • 8 maj 2018
  • Število pogledov: 2810

Datum dogodka: 13. 05. 2018 16:00 - 19:00 Izvozi dogodek

NEDELJA BREZ AVTOMOBILA NA GLAVNEM TRGU IN URBANE DELAVNICE

V času izvajanja pobude "Nedelja brez avtomobila na Glavnem trgu" bomo vsako 2. in 4. nedeljo v mesecu, v popoldanskem času (na Trgu svobode), organizirali tudi »Urbane delavnice - ko mesto postane igrišče«. Aktivnosti so namenjene otrokom in mladini za kreativno preživljanje nedeljskega popoldneva v mestnem jedru. Vključevale bodo različne dejavnosti (športne, kulturne, ustvarjalne, zabavne) in bodo za uporabnike brezplačne. Tudi z nedeljskimi delavnicami želimo spodbuditi trajnostno mobilnost in z njimi obogatiti ponudbo in dogajanje v centru mesta Slovenj Gradec.

Z urbanimi delavnicami pričnemo 13. maja ob 16h (do 19h). Otroci se bodo  v okviru dogodka zabavali z električnimi Trial motocikli, vozili karting in telovadili. Električna Trial kolesa so trenutni svetovni hit. Označuje jih visoka varnost (starosti prilagojena moč motorja, ni nevarnosti opeklin). Motorji so tudi popolnoma tihi in okolju prijazni.

Poleg Trial motorjev, bodo udeleženci imeli možnost sodelovati tudi v aktivnostih, ki jih imenujemo »igra z gravitacijo«. Igre bodo vključevale hojo po vrvi (slackline), lovljenje ravnotežja s pomočjo polkrogle in druge, z motoriko povezane, vsebine.

Trudili se bomo, da se bodo udeleženci Urbanih delavnic čimbolj zabavali in preizkusili v različnih spretnostih. Vabljeni na Urbane delavnice (vsako 2. in 4. nedeljo v mesecu, med 16. in 18. uro)  - gremo v mesto!


Vljudno vabljeni!


Andrej Čas,
župan

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.