SL EN DE

Novice iz naše občine

SLOVENJ GRADEC TUDI LETOS Z ODLIČJEM TZS

Ob večkratnih nagradah in priznanjih, ki nam jih za urejenost, videz in trajnostne usmeritve pri urejanju mesta namenjajo turistične in druge slovenske organizacije, tudi letos nismo ostali praznih rok. Bronasto priznanje na letošnji podelitvi priznanj Turistične zveze Slovenije pod sloganom Moja dežela lepa in gostoljubna potrjuje to, kar vemo tudi občanke in občani: Slovenj Gradec JE eno najlepših slovenskih mest.

  • 9 oktober 2018
  • Število pogledov: 4307
SLOVENJ GRADEC TUDI LETOS Z ODLIČJEM TZS

Tekmovanje v projektu Moja dežela – lepa in gostoljubna, pod častnim pokroviteljstvom predsednika države RS Boruta Pahorja, je končano. V tekmovanju so se pomerili številni kraji in drugi sodelujoči – z osrednjim poslanstvom urejanja in ohranjanja okolja v okviru zelenega turizma in trajnostnega razvoja. V vsaki kategoriji so bili po trije končni nominiranci v kategorijah za najlepši in najgostoljubnejši kraj/mesto, mestno jedro, kamp, glamping, mladinsko prenočišče, tematsko pot in Petrolov bencinski servis MDLG 2018. Ocenjevalna komisija je vse svoje vtise podrobno zapisala v poročilih, kjer so zbrana tudi njihova opažanja dobrih in motečih posebnosti krajev. Poročila so dostopna na povezavi: http://www.turisticna-zveza.si/ocenjevanje-2018. Slovenj Gradec je v hudi konkurenci preko 20 ocenjevanih mestnih jeder ter med tremi nominiranci, od katerih sta bila tudi Gallusovo nabrežje Ljubljana (zlata medalja) ter Titov trg v Kopru (srebrna medalja), prejel bronasto odličje.

Zaključna prireditev projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna 2018 s slavnostno podelitvijo priznanj je potekala v ponedeljek, 8. oktobra 2018, v Hotelih Bernardin v Portorožu, udeležil pa se je je tudi župan Mestne občine Slovenj Gradec, ki je v imenu Slovenj Gradca prevzel prestižno slovensko turistično priznanje.

 

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.