SL EN DE

Novice iz naše občine

SLOVENJ GRADEC - SREDIŠČE URBANIH ŠPORTOV

Slovenj Gradec je bil že od nekdaj regijsko – in tudi vseslovensko - središče urbanih športov, kjer se zbirajo in znanje osvajajo tako najboljši lokalni – k nam prihajajo iz vseh koroških občin - kot tudi najboljši slovenski rolkarji in BMX kolesarji.

  • 19 april 2019
  • Število pogledov: 7168

Namen operacije Sanacija degradiranega območja Mercator - gradnja zimskega bazena in urbanega parka, je zapolniti in reaktivirati neizkoriščene površine ob trgovini Mercator, ki bodo služile kot razvedrilo vseh starostnih skupin občanov, tako najmlajših kot najstarejših. Operacija zajema izgradnjo zimskega bazena, izgradnjo letnega kopališča in ureditev površin za urbani šport.

 

Cilj:

  • Površina nerevitaliziranih površin v mestih, ki izvajajo trajnostne urbane strategije     ha        0,96
  • Število prebivalcev, ki živijo na območjih s celostnimi strategijami za urbani razvoj      osebe   16.720
  • Odprt prostor, ustvarjen ali saniran na urbanih območjih                                                  m²       9.600 m2
  • Javne ali poslovne stavbe, zgrajene ali prenovljene na urbanih območjih                       m²       3.314  m2

 www.eu-skladi.si


Že v devetdesetih letih smo v mestu dobili svoj prvi skate park, ki je bil med drugim tudi med prvimi v Sloveniji. Nahajal se je v naselju S-8, v začetku novega tisočletja pa je bil, rahlo povečan in skladno z razmahom obeh športov v naši občini, prestavljen k Mercatorju.

Število skejterjev in bmx kolesarjev se zato v Mestni občini Slovenj Gradec vztrajno veča, ustanovljeno je bilo Športno društvo Skate park Slovenj Gradec, ki se aktivno ukvarja z organizacijo mnogih urbano-športnih dogodkov in tekmovanj, s promocijo in razvojem omenjenih športov v lokalnem okolju in se hkrati trudi za izboljšanje pogojev za njihovo udejstvovanje.

V želji po prenovi parka ter novici, da obstaja velika možnost, da bosta skejtanje in bmx postala olimpijski disciplini, se je tako porodila ideja o centru urbanih športov. Idejo so »urbani športniki« razvili v izvedljiv koncept in ob podpori Mestne občine Slovenj Gradec, ki je skejterjem in bmx kolesarjem v vseh teh letih stala ob strani, je pred nami novo poglavje v tej uspešni in zgodbi. Gre za ambiciozen projekt, ki bo, tako kot v začetku devetdesetih, Slovenj Gradec postavil ob bok večjim mestom – predvsem pa mestom z vizijo, mestom ki sledijo tako kulturnim kot športnim trendom.

Nov skate park oziroma rolkarski poligon bo eden izmed ključnih delov novega urbanega parka, ki ga bodo dopolnjevali še poligon za kolesa oziroma pump track, balvanska stena za športno plezanje in fitnes na prostem. Urbani park pa bo skupaj z zimskim bazenom tvoril novo, sodobno in razgibano športno središče za vse generacije. Urbani park se bo razprostiral na 2.529 m2.

S to novo pridobitvijo je pričakovati, da se bodo urbani športi v Slovenj Gradcu še bolj zavzeto razvijali, vsekakor pa je pričakovati tudi še večji obisk skejterjev in voznikov bmx koles iz okoliških občin, ostale Slovenije in tudi iz tujine.

JM

 

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.