SL EN DE

Novice iz naše občine

SG MOBILC: BREZPLAČNI PREVOZI STAREJŠIH

Brezplačni prevozi za starejše v mestni občini Slovenj Gradec potekajo od 15. julija dalje v okviru programa SG MOBILC.

  • 21 avgust 2020
  • Število pogledov: 13196
SG MOBILC: BREZPLAČNI PREVOZI STAREJŠIH

V preteklem letu smo v Mestni občini Slovenj Gradec pričeli z uvajanjem storitve brezplačnih prevozov za starejše občane, ki je v obdobju dobrega leta dni potekala pod okriljem javnega zavoda Spotur in v sodelovanju z Zavodom Sopotniki.   

V tem času so prostovoljski šoferji opravili preko 900 prevozov, povprečna starost naših uporabnikov pa je približno 80 let. Med izvajanjem projekta smo ugotovili, da je z brezplačnimi prevozi za starejše vsekakor treba nadaljevati, saj so potrebe velike. Prav tako ugotavljamo, da starejši občani in občanke potrebujejo tudi druge oblike pomoči in ravno to je bil vzrok, da smo se po preteku pogodbe z Zavodom Sopotniki odločili za spremembo organizacije dela in nekoliko dopolnjen koncept pomoči starejšim občanom. Tu gre predvsem za pridobivanje in posredovanje raznih informacij in reševanje njihovih vsakodnevnih težav. 

Omenjene storitve od 15. julija dalje potekajo v okviru  programa za medgeneracijsko pomoč SG MOBILC, ki se bo v celoti izvajal pod okriljem javnega zavoda Spotur, ki v naši mestni občini izvaja, med drugim, tudi socialne programe. Program v celoti financira mestna občina Slovenj Gradec, še naprej pa osnovna dejavnost programa ostaja zagotavljanje brezplačnih prevozov za starejše na območju naše mestne občine. Tako bomo uporabnike odpeljali k zdravniku, v trgovino, na pokopališče, na obisk svojcem ali znancem ter po drugih opravkih. S tem starejšim pomagamo pri vsakodnevnem življenju in vključevanju v aktivno družbeno življenje. Prostovoljci vozijo posebej za ta projekt namenjeno vozilo in poleg prevozov, po potrebi, starejšim nudijo tudi spremstvo. 

Z medgeneracijskim sodelovanjem prekinjamo izoliranost in osamljenost starejših prebivalcev, gradimo bolj solidarno družbo in presegamo miselnost, da je skrb za starostnike zgolj naloga sorodnikov. Za prevoze in ostale storitve se je potrebno naročiti vnaprej in sicer na telefonsko številko 041 44 11 99 vsak dan od ponedeljka do petka med 7. in 15. uro.

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.