Novice

PRAZNIČNI DECEMBER V SLOVENJ GRADCU

PRAZNIČNI DECEMBER V SLOVENJ GRADCU

V Slovenj Gradcu se bodo skozi ves mesec december, kljub omejitvam pri organizaciji prireditev, zvrstili številni dogodki s katerimi Vamo bomo, spoštovane občanke, cenjeni občani, v sodelovanju z našim javnim zavodom Spotur, skušali pričarati praznično vzdušje v mestu.

Preberi več...
POSEBNA OBVESTILA UPRAVE MOSG

POSEBNA OBVESTILA UPRAVE MOSG

Mestna občina Slovenj Gradec sporoča občankam in občanom, da so prostori uprave ter ostalih institucij, katerih ustanoviteljica je, do nadaljnjega za osebne obiske strank in obiskovalcev odprti le za nujne zadeve. Prav tako so javne institucije in zasebni izvajalci pozvani k odpovedi prireditev ter vseh dogodkov, na katerih bi lahko prišlo med obiskovalci do širjenja okužb. Vse občinske službe ter zaposleni v javnih zavodih so na voljo za občane preko telefona ali elektronskih naslovov, delovni čas vseh občinskih institucij pa ostaja nespremenjen. Občane vabimo, da redno preverjajo to spletno stran, za informacije pa smo v delovnem času občinske uprave na voljo na telefonski številki 02 881 21 10, sicer pa na e-naslovu krizni@slovenjgradec.si. Odgovorna oseba za krizno komuniciranje je Dušan Stojanovič. Za vse nejasnosti glede prehajanja meja statističnih regij, upoštevanje »policijske ure« ipd. lahko občani kontaktirajo Policijo na telefonski številki 01 514 70 01 ali na e-naslovu koronavirus@policija.si, v zvezi z ostalimi vprašanji pa tudi klicni center Nacionalnega instituta za javno zdravje na telefonski številki 080 14 04 (med 8. in 20. uro).

Preberi več...
TELEFON ZA PSIHOLOŠKO PODPORO OB EPIDEMIJI COVID-19

TELEFON ZA PSIHOLOŠKO PODPORO OB EPIDEMIJI COVID-19

Ponovno je vzpostavljen Telefon za psihološko podporo prebivalcem ob epidemiji COVID-19. Na brezplačni telefonski številki 080 51 00, 24 ur na dan, vse dni v tednu nudijo strokovno pomoč izkušeni psihologi, psihoterapevti in drugi strokovnjaki s področja duševnega zdravja. S telefonom želimo zagotoviti dostopno podporo ljudem, ki se v času epidemije in z njo povezanih kriznih ukrepov soočajo z različnimi stiskami.

Preberi več...
AKTIVNOSTI UPRAVE MOSG V ČASU DRUGEGA VALA EPIDEMIJE

AKTIVNOSTI UPRAVE MOSG V ČASU DRUGEGA VALA EPIDEMIJE

V času epidemije smo se na nivoju lokalne skupnosti aktivno organizirali. Posebej angažirana je Covid operativna skupina, ki praktično dan in noč deluje vse od 16. marca dalje, sestajamo pa se redno in načrtujemo aktivnosti na nivoju občinskega vodstva in občinskega štaba Civilne zaščite. 
Preberi več...
ZASADITEV NADOMESTNIH DREVES PRI UPRAVNI ENOTI

ZASADITEV NADOMESTNIH DREVES PRI UPRAVNI ENOTI

Mestna občina Slovenj Gradec je v skladu s strokovno odločitvijo o nujnosti ukrepa odstranitve dotrajanih in varnost ogrožajočih dreves v Gandhijevem parku pri Upravni enoti danes odstranila tri drevesa: dva posušena macesna in bor, ki so zaradi starosti, vremenskih vplivov in bolezni morali biti odstranjeni, saj so odpadajoče veje ogrožale ljudi in povzročale škodo na parkiranih vozilih. Na Meškovi ulici pa bomo nekoliko olajšali rast lipi, ki jo trenutno omejuje breza, slednji bomo pristrigli nekaj vej.

Preberi več...
AKCIJA NAJ JAVNO STRANIŠČE 2020

AKCIJA NAJ JAVNO STRANIŠČE 2020

19. november je svetovni dan stranišča, ki ga obeležujemo po vsem svetu. V ta namen Društvo KVČB (društvo za kronično vnetno črevesno bolezen) že od leta 2009 izvaja akcijo Naj javno stranišče.

Preberi več...
POČASTITEV SPOMINA NA 100-LETNICO ROJSTVA KARLA PEČKA

POČASTITEV SPOMINA NA 100-LETNICO ROJSTVA KARLA PEČKA

V letu, ko obeležujemo 100-letnico rojstva akademskega slikarja Karla Pečka, je naš častni občan, ki je življenjsko zgodbo svoje predanosti lokalni skupnosti in vizionarstvu, s katerim je Slovenj Gradcu v mnogih desetletjih svoje ustvarjalnost dvigal ugled, prepoznavnost in odličnost, sklenil in se od nas poslovil leta 2016, prejel poseben poklon od njegovih nekdanjih soobčank in soobčanov.

Preberi več...
PREDSTAVITEV UREDITVE MESTNIH ULIC IN KOLESARSKIH STEZ

PREDSTAVITEV UREDITVE MESTNIH ULIC IN KOLESARSKIH STEZ

Dne 16. novembra smo predstavnikom Mestnih četrti predstavili projekt ureditve mestnih ulic in kolesarskih stez. Predstavitev si lahko ogledate, na voljo pa je tudi prezentacija.

Preberi več...
PARKIRNI REŽIM NA GLAVNEM TRGU

PARKIRNI REŽIM NA GLAVNEM TRGU

Udeležence v prometu obveščamo, da bo vključno s ponedeljkom 16.11.2020 in do konca razglašene epidemije, spremenjen režim zaračunavanja parkirnine na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu, ki se bo tako ob delovnih dneh zaračunavala med 6.30 in  16.00 uro, ob sobotah in nedeljah pa bo parkiranje prosto. Od ponedeljka, 16.11.2020, in do konca decembra 2020 bo s predložitvijo potrdila o kakršnemkoli nakupu v mestnem jedru omogočeno pol ure brezplačnega parkiranja na Glavnem trgu. Za razumevanje se zahvaljujemo.

Preberi več...
ANKETA ZA PRIPRAVO STRATEGIJE TURIZMA

ANKETA ZA PRIPRAVO STRATEGIJE TURIZMA

Javni zavod Spotur Slovenj Gradec pripravlja STRATEGIJO TURIZMA V MO SG ZA OBDOBJE 2021-2025, kjer želi poleg strokovne javnosti vključiti tudi javno mnenje o prihodnosti turizma v mestni občini Slovenj Gradec.

Preberi več...
POVABILO PROSTOVOLJCEM

POVABILO PROSTOVOLJCEM

Med nami je veliko posameznic in posameznikov, ki so bodisi ostareli, šibki, bolni in nemočni ali tako ali drugače ranljivi in izpostavljeni težavam ob pomanjkanju mobilnosti ali sposobnosti samooskrbe. 

Preberi več...
OBVESTILO STARŠEM  OSNOVNOŠOLCEV IN DIJAKOV

OBVESTILO STARŠEM OSNOVNOŠOLCEV IN DIJAKOV

 

Starše obveščamo, da v času epidemije in pouka na daljavo osnovne šole preko šolskih kuhinj nemoteno zagotavljajo prehrano za otroke (tako za tiste, ki so upravičeni do brezplačnega obroka kot tudi za ostale) in omogočajo osebni prevzem obrokov. Vabimo vas, da podrobnosti o prijavi in prevzemu obrokov pridobite s spletnih naslovov šol ali stopite v stik z vodstvom šol ali razredniki svojih otrok.

Preberi več...
DAN REFORMACIJE

DAN REFORMACIJE

Voščilo ob državnem prazniku - dnevu reformacije
Preberi več...
KOTLARNA NA LESNO BIOMASO

KOTLARNA NA LESNO BIOMASO

Slovenj Gradec bo v ogrevalni sezoni 2021/2022 ogrevan z energijo iz obnovljivih virov.

Preberi več...
PRODAJA STANOVANJ V LASTI MOSG

PRODAJA STANOVANJ V LASTI MOSG

Mestna občina Slovenj Gradec, Šolska ulica 5, 2380 Slovenj Gradec objavlja javni poziv za odkup stanovanj, ki so v lasti Mestne občine Slovenj Gradec. Do prodaje so upravičeni državljani Republike Slovenije, ki so najemniki neprofitnih (in prejšnjih socialnih) stanovanj Mestne občine Slovenj Gradec za nedoločen čas in najemnikom službenih stanovanj ter njihovim ožjim družinskim članom, navedenim v najemni pogodbi, če imajo stalno bivališče na naslovu stanovanja.


Preberi več...
MLADIM PRIJAZNA OBČINA

MLADIM PRIJAZNA OBČINA

Na podlagi predloga komisije za pregled in vrednotenje prijav na Javni poziv za pridobitev certifikata Mladim prijazna občina SMO PREJELI SKLEP Inštituta za mladinsko politiko Ajdovščina o prejetju certifikata MLADIM PRIJAZNA OBČINA.  Certifikat Mladim prijazna občina se za obdobje štirih let podeli tistim lokalnim skupnostim, ki v prijavi na poziv izkažejo uspešno izvajanje ukrepov s področij vertikalnih in horizontalnih mladinskih politik v skladu z opredeljenimi pogoji in kriteriji.

Preberi več...
SPOROČILO ZA JAVNOST ZMOS

SPOROČILO ZA JAVNOST ZMOS

Župani mestnih občin so na današnji videokonferenčni seji Skupščine ZMOS uskladili enotno ukrepanje v času ponovno razglašene epidemije. Občane pozivajo k doslednemu spoštovanju ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa.

Preberi več...
75 LETNICA USTANOVITVE OZN

75 LETNICA USTANOVITVE OZN

V Slovenj Gradcu, mestu glasnik miru, tradicionalno obeležujemo 24. oktober, dan Organizacije združenih narodov  (OZN),  s katerim se od leta 1948 spominjamo njene ustanovitve. Letos obeležujemo že 75-letnico ustanovitve OZN in tudi 100-letnico njene predhodnice, Društva narodov/Lige narodov, ki je bila prva mednarodna organizacija, naravnana k razumevanju kolektivne varnosti. V počastitev dneva OZN bomo v noči s 23. na 24. oktober z modro barvo osvetlili institucijo, kjer se je v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja pričela pisati slovenjgraška mirovniška zgodba, Koroško galerijo likovnih umetnosti.  

Preberi več...
AKTIVIRANJE OBČINSKEGA ŠTABA CZ

AKTIVIRANJE OBČINSKEGA ŠTABA CZ

V skladu z razglašeno epidemijo in akiviranjem občinskega načrta za zaščito in reševanje v primeru nalezljivih bolezni, je župan Tilen Klugler v ponedeljek, 19. oktobra 2020, sklical sestanek Občinskega štaba CZ, na katerem so občinske službe zastavile izhodišča za opravljanje aktivnosti občinske uprave in služb za zaščito v reševanje v posebnih pogojih. Na sestanku so bile sprejete naslednje odločitve:

Preberi več...
POSLOVANJE MOSG V ČASU EPIDEMIJE

POSLOVANJE MOSG V ČASU EPIDEMIJE

Uprava Mestne občine Slovenj Gradec obvešča stranke, da z datumom razglasitve epidemije spreminja način poslovanja s strankami. Vsi osebni sestanki ali srečanja s strankami se prekličejo, komunikacija pa poteka preko telefona ali elektronske pošte. Delovni čas uprave sicer ostaja nespremenjen. Vloge in obrazci (https://bit.ly/2FGB3sr) bodo obravnavani tekoče, posredovani pa morajo biti na naslov info@slovenjgradec.si ali direktno pristojnemu referentu (ime.priimek@slovenjgradec.si). Za zajezitev širjenja okužb bo na dopisni način organizirana tudi seja Mestnega sveta. Za razumevanje in sodelovanje se vam zahvaljujemo.

Preberi več...
ZLATO IN BRON NA TEKMOVANJU TZS

ZLATO IN BRON NA TEKMOVANJU TZS

V vsakoletni akciji Turistične zveze Slovenije smo tudi letos ponovno uvrščeni med najlepša slovenska mesta.  V kategoriji srednjih mest si je Slovenj Gradec prislužil prvo mesto, v kategoriji mestnih jeder pa tretje. Prvo mesto si je v kategoriji izletniških krajev prislužil tudi Gorsko turistični center Kope.

Na dosežke smo ponosni, čestitamo pa vsem, ki k temu prispevate. 

Tudi ostalim koroškim udeležencem tekmovanja iskreno čestitamo.

Preberi več...
NAVODILA ZA PREPREČEVANJE OKUŽB S COVID-19

NAVODILA ZA PREPREČEVANJE OKUŽB S COVID-19

Koronavirus je znova v veliki meri prisoten med nami, zato je za varovanje zdravja nujno potrebno izvajati sistemske ukrepe.

Preberi več...
OBNOVA PARTIZANSKEGA DOMA NA KOPAH

OBNOVA PARTIZANSKEGA DOMA NA KOPAH

V pričakovanju zimskih obiskovalcev smo pričeli z obnovo Partizanskega doma na Kopah. Zamenjali bomo dotrajano ostrešje, uredili mansardo, namestili toplotno izolacijo strehe in mansarde ter obnovili stropno elektroinstalacijo. Dela bodo zaključena predvidoma v mesecu novembru 2020.

Preberi več...
OBISK VLADE RS V SLOVENJ GRADCU

OBISK VLADE RS V SLOVENJ GRADCU

Župan Tilen Klugler se je danes na delovnih sestankih srečal z nekaterimi ministri Vlade RS, ki so se na Koroškem mudili na delovnem obisku. 

Preberi več...
ZLATA PENTLJICA ZA ŽUPANA MOSG

ZLATA PENTLJICA ZA ŽUPANA MOSG

Danes je župana Tilna Kluglerja obiskala junakinja tretjega nadstropja Nia Hutinec. Ob mednarodnem mesecu ozaveščanja o raku pri otrocih mu je pripela zlato pentljico, simbol raka pri otrocih. Župana je obiskala v spremstvu staršev, pridružila pa se jim je tudi starejša junakinja Maša Jež.

Preberi več...
SVEČANOST V POČASTITEV MAHATME GANDHIJA

SVEČANOST V POČASTITEV MAHATME GANDHIJA

V Slovenj Gradcu smo 2. oktobra položili venec k spomeniku Mahatme Gandhija, s tem pa počastili indijski državni praznik, Gandhijev rojstni dan in sklenili aktivnosti ob praznovanju 150-letnice rojstva tega mirovnika in misleca, čigar spomenik je Slovenj Gradcu podarila Republika Indija leta 2010.

Preberi več...
ODKRITJE SPOMINSKE PLOŠČE OB 100-LETNICI ROJSTVA KARLA PEČKA

ODKRITJE SPOMINSKE PLOŠČE OB 100-LETNICI ROJSTVA KARLA PEČKA

Koroška galerija likovnih umetnosti je v sodelovanju z Mestno občino Slovenj Gradec včeraj obeležila 29. september, rojstni dan akademskega slikarja in ustanovitelja naše galerije Karla Pečka. Razstava, ki je obeležila 100-letnico njegova rojstva, se je z zadnjim vodenim ogledom zaprla včeraj. Ob 17. uri smo v KGLU pripravili krajšo slovesnost, na kateri sta o Pečku spregovorila župan Tilen Klugler in direktorica galerije dr. Andreja Hribernik. V sodelovanju s Koroškim filatelističnim društvom smo pripravili tudi priložnosti filatelistični sklop, o katerem je spregovoril Jože Keber, predsednik društva. V kulturnem programu sta sodelovali štipendistka Fundacije Karla Pečka, Urša Močnik Štumpfl in mag. Maja Kastratovik (Glasbena šola Slovenj Gradec). Po slovesnosti smo v preddverju stavbe na Glavnem trgu 24 odkrili tudi spominsko ploščo avtorja Edija Korace.

Preberi več...
IZJEMEN USPEH SLOVENJGRAŠKIH JUDOISTOV

IZJEMEN USPEH SLOVENJGRAŠKIH JUDOISTOV

Izjemen športni dosežek so zabeležili judoistke in judoisti našega Judo kluba Acron Slovenj Gradec, ki so 12. in 13. septembra, na članskem državnem prvenstvu, ki je potekalo v Mariboru, posegli po najvišjih uvrstitvah.Preberi več...
POLAGANJE TEMELJNEGA KAMNA

POLAGANJE TEMELJNEGA KAMNA

V ponedeljek, 21. septembra ob 10.30, je župan MOSG Tilen Klugler skupaj s predstavniki izvajalcev in projektantov bazenskega kompleksa in parka urbanih športov simbolno položil temeljni kamen. 

Preberi več...
EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI 2020

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI 2020

Letos so v ospredju potovanja z manj onesnaženja.
Preberi več...
12345678910zadnji

Koledar dogodkov in prireditev

«november 2020»
pontorsrečetpetsobned
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.