SL EN DE

Županove novice

KOORDINACIJSKI SESTANEK ZA AKTIVNOSTI V PRIMERU POVEČANEGA ŠTEVILA OKUŽB COVID-19 Z NOVIM KORONAVIRUSOM

Na pobudo župana Tilna Kluglerja so se v prostorih MOSG zbrali predstavnice in predstavniki zdravstvenih in drugih institucij, zadolženih za ukrepanje v primeru širitve okužbe z novim koronavirusom.

  • 27 februar 2020
  • Število pogledov: 3104

 

Sestanka so se udeležili predstavniki Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, Zdravstvenega doma Slovenj Gradec, Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), Nacionalnega laboratorija za javno zdravje, Regijskega centra za zaščito in reševanje ter občine Mislinja in Mestne občine Slovenj Gradec. Udeleženci sestanka so bili enotni glede ukrepov, ki jih je potrebno izvajati za ustrezno obravnavo potencialnih primerov okužb, prav tako pa so poudarili, da so prav v vseh institucijah že vzpostavljeni ustrezni protokoli za izvajanje ukrepov za preprečevanje širjenja virusne okužbe. Občanke in občane pozivajo v danem trenutku zgolj k preventivi, ustrezni osebni higieni ter poudarjajo, da se je v primeru zaznanih zdravstvenih težav potrebno v prvi vrsti obnašati samozaščitno ter z upoštevanjem navodil, ki jih je izdal NIJZ, preprečiti prenos okužbe na najbližje v okolici. Vse zdravstvene institucije v MOSG so na morebitno povečanje iskanja zdravstvene pomoči zaradi virusne okužbe dobro pripravljene, medtem ko se bi enote za zaščito in reševanje v aktivnosti vključile šele v primeru večjega porasta obolelih. Vsem, ki bi morebiti zaznali bolezenske znake okužbe svetujejo, da se za začetek samoizolirajo ter se po nasvet obrnejo na svoje osebne zdravnike, ki jim bodo svetovali nadaljnje postopke. Zdravstveni dom Slovenj Gradec odsvetuje osebni obisk ustanove tistim, ki sumijo na okužbo z novim koronavirusom (bodisi zaradi stika z že okuženimi ali zaradi morebitne izpostavljenosti med obiskom tujine), za tovrstne primere je na voljo dežurna telefonska številka  031 393 112, kjer jim bodo ustrezno svetovali.
 
Po mnenju strokovnjakov je za preprečitev okužbe v veliki meri dovolj že upoštevanje preventivnih ukrepov in nasvetov, ki so na voljo na tej povezavi. Strah in panika sta v tem trenutku odveč, saj bolezen pri veliki večini sicer zdravih pacientov namreč poteka zgolj v obliki prehlada ali blažje gripe.
 

Župan se je udeležencem zahvalil za pripravljenost in udeležbo na sestanku, obvestil pa jih je tudi o zdravstvenem stanju dveh Slovenjgradčanov, ki sta v bolnišnici na Japonskem, oba se počutita odlično in kljub trenutni prisotnosti virusa nimata nikakršnih zdravstvenih težav ali simptomov.

 

 

Dušan Stojanovič/MOSG

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.