SL EN DE

Županove novice

OBISK VELEPOSLANICE INDIJE

Slovenj Gradec je 10. septembra obiskala veleposlanica Indije v Sloveniji, Nje. Eksc. Namrata S. Kumar, ki je funkcijo nastopila 13. avgusta 2020.

  • 10 september 2020
  • Število pogledov: 1827
OBISK VELEPOSLANICE INDIJE

Nje. Eksc. Namrata S. Kumar je na tem položaju nadomestila dosedanjega veleposlanika, to je bil od leta 2017-2020 Nj. Eksc. Param Jit Mann. Slovenj Gradec z Indijo veže darilo, ki ga je v imenu indijske vlade leta 2010 Slovenj Gradcu predal tedanji veleposlanik, Nj. Eksc. V.S. Seshadri, kip Mahatme Gandhija pa v Slovenj Gradcu domuje zaradi poslanstva »glasnik miru«, kar je bil večji del svojega življenja tudi mislec in kasneje politik Mahatma (velika duša) Mohandas Karamčand Gandhi (2.10.1869 – 30.1.1948). V Slovenj Gradcu vsakoletno obeležujemo ta, za Indijo dva pomembna datuma in hkrati državna praznika, rojstvo in smrt tega pomembnega borca za mir, ki pa je za dosego mirovniških in osamosvojitvenih ciljev izpod tedanjih kolonialističnih gospodarjev (Velike Britanije) uporabil nenasilne načine nestrinjanja in odpora. 

Obisk Slovenj Gradca je ob nastopu funkcije tradicionalno prvi obisk katerega koli slovenskega mesta izven Ljubljane, kamor se veleposlaniki napotijo prav zaradi spomenika Mahatmi Gandhiju. Župan se je z veleposlanico Kumarjevo pogovarjal o prihodnjem kulturnem sodelovanju ter pripravi oktobrskih in januarskih dogodkov v počastitev spomina na rojstvo in smrt Mahatme Gandhija, delegacija v sestavi veleposlanice Kumarjeve in drugega sekretarja veleposlaništva Indije, Ravija Kumarja Jaina ter župana Tilna Kluglerja, podžupanje Martine Šisernik, podžupana dr. Petra Pungartnika ter direktorice Koroške galerije likovnih umetnosti dr. Andreje Hribernik in direktorja Koroškega pokrajinskega muzeja mag. Tadeja Pungartnika pa je obiskala tudi spominsko obeležje.

 

DS

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.