SL EN DE

Županove novice

AKTIVNOSTI UPRAVE MOSG V ČASU DRUGEGA VALA EPIDEMIJE

V času epidemije smo se na nivoju lokalne skupnosti aktivno organizirali. Posebej angažirana je Covid operativna skupina, ki praktično dan in noč deluje vse od 16. marca dalje, sestajamo pa se redno in načrtujemo aktivnosti na nivoju občinskega vodstva in občinskega štaba Civilne zaščite.

  • 25 november 2020
  • Število pogledov: 10113
AKTIVNOSTI UPRAVE MOSG V ČASU DRUGEGA VALA EPIDEMIJE

Aktivnosti redno usklajujemo tako, da so poenotene tudi na nivoju Združenja mestnih občin Slovenije. Vse aktualne informacije objavljamo na družbenem omrežju Facebook in na občinskem spletnem portalu www.slovenjgradec.si, kjer lahko občanke in občani najdete informacije, pa tudi vse elektronske vloge in obrazce za e-upravno poslovanje. Še vedno so v veljavi nekateri ukrepi kot v času prvega vala, dodali pa smo tudi nekaj novih, še posebej glede prometnega režima in parkiranja v mestnem jedru. Poskrbeli smo, da tudi v času pouka na daljavo naše šole izvajajo oskrbo z brezplačnim obrokom za upravičene šolarje in dijake (ter tudi ostale, ki jo plačajo po  ceniku), vrtci pa delujejo in varstvo omogočajo tistim otrokom, ki jih starši zaradi obveznosti ne morejo imeti doma. Tudi naša občinska uprava deluje nemoteno in zelo zavzeto: aktualni projekti se izvajajo, novi pa so tik pred objavo razpisov za izbiro izvajalcev.

Že v prvem valu epidemije smo k sodelovanju pozvali prostovoljce, povabilo je še vedno v veljavi, čeprav trenutno potrebe po tovrstnih aktivnostih uspešno obvladujemo. Bi pa seznam prostovoljcev želeli v drugem valu dopolniti, saj prihodnjega razvoja epidemiološke situacije ne moremo napovedati. Vsi vemo, da je med nami veliko posameznic in posameznikov, ki so bodisi ostareli, šibki, bolni in nemočni ter tako ali drugače ranljivi in izpostavljeni težavam ob pomanjkanju mobilnosti ali sposobnosti samooskrbe. In vsakršna pomoč jim bo olajšala težavne razmere. K prostovoljstvu smo pozvali tudi naše javne zavode in v vseh, kjer se je obseg rednega dela zmanjšal zaradi omejitev pri opravljanju dejavnosti, so pripravljeni priskočiti na pomoč, če bo to potrebno.

Prav tako smo tudi zaprosili fizične in pravne osebe, ki imajo na voljo kapacitete, ki jih sicer oddajajo za turistične namene ali jih uporabljajo sami kot lokacijo oddiha in rekreacije, da nam podatke o teh kapacitetah posredujejo, v kolikor so jih pripravljeni odstopiti za izvajanje karantene v specifičnih primerih. Hvaležni bomo, če boste podatke posredovali našemu Javnemu zavodu Spotur (info@spotur.si) in Covid ekipi MOSG (krizni@slovenjgradec.si).

Prav vse občanke in občane prosimo, da z upoštevanjem ukrepov izkažete skrb tako zase kot tudi za vse svoje bližnje: družinske člane, prijatelje, sosede, znance in sodelavce. Obnašajmo se odgovorno, uvidevno in samozaščitno. Virus bo med nami še nekaj časa, pomembno pa se mu je ogniti in s tem prispevati k varnosti in zdravju vseh nas.

Naša mestna občina je največja na Koroškem in navidezno visoke številke okužb gre pripisati siceršnjim demografskim in gospodarskim značilnostim našega okolja: imamo namreč nekaj  rizičnih ustanov (dom starejših, bolnišnico, nekaj velikih proizvodnih obratov, družb ipd.), v ožjem urbanem središču pa je tudi gostota poseljenosti večja. Po analizi podatkov, ki jih prejemamo od NIJZ, ugotavljamo, da je bilo od začetka epidemije (15. marca 2020) pa do včeraj (24.11.2020), na območju naše mestne občine zabeleženih 759 primerov okužbe (4,51 % celotne populacije MO), 14-dnevna pojavnost okužb (kar predstavlja oceno aktivno okuženih) pa je trenutno 256 (1,52 % celotne populacije).  

Ostanimo zdravi ter hvala za pomoč, sodelovanje ter razumevanje, upoštevanje in izvajanje ukrepov za preprečevanje širjenja okužb v naši mestni občini.

Tilen Klugler,
župan
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.