• Najlepše mestno jedro v Sloveniji

    Kulturno središče, kjer si bogato izročilo preteklosti podaja roko s sodobnim utripom.

  • 100 najbolj trajnostnih destinacij na svetu

    Slovenj Gradec - zelena destinacija

Aktualne novice in obvestila

IZGRADNJA OTROŠKEGA PARKA S SKAKALNICO

Svetnice in svetniki slovenjgraškega Mestnega sveta so se na 16. redni seji seznanili z idejno zasnovo sanacije degradiranega območja Mercator 2 – izgradnja otroškega parka s skakalnico, jo s 24 glasovi za in 1 vzdržanim tudi podprli ter s sprejetjem sklepa zadolžili strokovne službe, da nadaljujejo s postopkom priprave projektne dokumentacije.

  • 2 julij 2020
  • Število pogledov: 1252

Kot je župan Tilen Klugler napovedoval že v preteklih mesecih, so se občinske strokovne službe zavzeto lotile vsebinske nadgradnje obstoječega projekta bazenskega kompleksa. Kot je znano, so se v javnosti namreč v zadnjem času  pojavljali pomisleki predvsem glede izgradnje skakalnice na obstoječem zunanjem bazenu. Prostorska situacija, na kateri je temeljil prvotni projekt izgradnje bazenskega kompleksa in parka urbanih športov, se je namreč z nakupom sosednjega zemljišča pomembno spremenila, zaradi česar je lahko MOSG obstoječi projekt nadgradila, s čimer bo obiskovalcem ponudila nove atraktivne vsebine, skakalnico s pripadajočim bazenom, tobogan, plezalno steno ter rekreacijske in igralne površine za otroke. Vizualizacijo idejne zasnove projekta je pripravilo podjetje za inženiring, geodezijo, urbanizem in projektiranje, Projekt d.d. iz Nove Gorice, ki je pripravilo že prejšnji projekt sanacije degradiranega območja ter zasnovalo bazenski kompleks z urbanim parkom.

Dopolnitev obstoječega projekta z novimi vsebinami bo izdatno pripomogla k dvigu rekreacijskega, turističnega in ekonomskega potenciala Mestne občine Slovenj Gradec, občanom in obiskovalcem pa bo omogočala čudovito razvedrilno in rekreativno izkušnjo, kar si lahko ogledate tudi v pričujoči vizualizaciji projekta.

 

DS

Dokumenti za prenos

Županove novice

V SLOVO BOJANU KONTIČU, ŽUPANU MESTNE OBČINE VELENJE

V SLOVO BOJANU KONTIČU, ŽUPANU MESTNE OBČINE VELENJE

Ob slovesu dolgoletnega župana sosednje, Mestne občine Velenje, smo globoko užaloščeni.

BREZPLAČNI PREVOZI STAREJŠIH

BREZPLAČNI PREVOZI STAREJŠIH

Brezplačni prevozi za starejše v mestni občini Slovenj Gradec potekajo od 15. julija...

IZGRADNJA OTROŠKEGA PARKA S SKAKALNICO

IZGRADNJA OTROŠKEGA PARKA S SKAKALNICO

Svetnice in svetniki slovenjgraškega Mestnega sveta so se na 16. redni seji seznanili z...

Ali ste opazili kakšne težave v našem mestu?