SL EN DE
  • Anja Slapničar, oblikovalka keramikeSkodelica iz glin in peskov s poplavljenih območij Slovenj Gradca

  • Licitacija hlodovine

  • Marec, mesec, ko praznujejo žene in matere

  • Semenji dan v mestu

  • doprsni kipFranc Ksaver Meško

  • Foto: Aleš MlačnikPoplave na Koroškem, avgust 2023

 
Search

Aktualne novice in obvestila

ZAHVALA ŽUPANA SODELUJOČIM

Za nami je eden od osrednjih kulturnih dogodkov letošnjega leta, osrednja slovesnost v počastitev 160-letnice rojstva skladatelja Huga Wolfa, kar je v letu Huga Wolfa, kot ga je razglasilo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, častitljivo in spoštljivo zaokrožilo naše aktivnosti in napore za obuditev in počastitev spomina na našega genialnega rojaka.

  • 4 september 2020
  • Število pogledov: 1941

Posebno spoštljiva zahvala velja predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju, ki nas je počastil s svojo prisotnostjo na obeh osrednjih prireditvah, na slavnostni akademiji in na osrednjem koncertu, na katerem nas je tudi nagovoril.

Iskreno smo hvaležni Ministrstvu za kulturo Republike Slovenije, ki je prepoznalo pomen Huga Wolfa za Slovenijo in Slovenj Gradec in še posebej v.d. generalnega direktorja Direktorata za ustvarjalnost Damjanu Damjanoviču, ki se je koncerta udeležil in nam v imenu ministrstva ob koncu tudi čestital. V duhu medsosedskega dialoga med Slovenijo in Avstrijo skladatelj Hugo Wolf predstavlja tudi most med Dunajem, Ljubljano in Slovenj Gradcem, zato se za udeležbo na koncertu iskreno zahvaljujem tudi Nje. Eksc. Elisabeth Ellison-Kramer, veleposlanici Republike Avstrije, ki nas je prav tako počastila s prisotnostjo. Zahvala pa velja tudi vsem ostalim visokim gostom, koroškima poslancema v DZ RS, županom in podžupanom ter svetnikom občinskih svetov koroških občin, častnim občanom in ostalim, ki ste se udeležili slovesnosti ter počastili zgodovinski spomin na obletnico rojstva našega rojaka.

V imenu občinstva in televizijskih gledalcev se posebej zahvaljujem izvajalcem koncerta, Simfoničnemu orkestru RTV Slovenija pod vodstvom dirigenta Simona Krečiča in odlični mezzosopranistki Nuški Drašček Rojko, ki so nam pripravili izjemno glasbeno doživetje ter celotni ekipi naše javne RTV, ki je vrhunsko sliko in zvok iz slovenjgraške športne dvorane, v neposrednem prenosu, poslala v slovenske in evropske domove.

Naj se ob tem pomembnem dogodku, ki smo ga izpeljali v nedeljo, 30. avgusta 2020, posebej zahvalim vsem prizadevnim domačinom, ki ste po svojih močeh prispevali k uspešni izvedbi koncerta ter ostalih kulturnih in glasbenih draguljev, ki so zaznamovali letošnje jubilejno leto: v prvi vrsti ekipi Koroškega pokrajinskega muzeja na čelu z direktorjem, mag. Tadejem Pungartnikom, ekipi MOSG s podžupanjo Martino Šisernik in uslužbenci, marljivim zaposlenim v JZ Spotur na čelu z direktorico Marijo Lah ter vsem ostalim, našim in zunanjim izvajalcem, ki ste poskrbeli za pripravo in izvedbo koncerta.

Hugo Wolf je bil Slovenjgradčan, na katerega smo lahko upravičeno ponosni, saj je njegova kratka življenjska pot v glasbenem smislu izjemno zaznamovala poznoromantično glasbeno obdobje, med poznavalci pa velja za enega največjih in najkompleksnejših skladateljev resne glasbe. Njegove slovenske korenine nas upravičeno navdajajo s ponosom, zato bomo v Slovenj Gradcu spomin nanj negovali tudi v prihodnje, njegova glasba pa bo z ljubitelji in poznavalci njegove glasbe širom sveta še naprej povezovala dve sosednji državi, Slovenijo in Avstrijo in predvsem naš Slovenj Gradec, mesto miru, kulture, mednarodnega sožitja in sodelovanja.

Najlepša hvala in iskrene čestitke!

S spoštovanjem.

Tilen Klugler,

župan
Mestne občine Slovenj Gradec.

Ste opazili težavo?

Povejte nam... Potrudili se bomo da težavo oz. predlog uspešno odpravimo ali uredimo.
CAPTCHA image
Zgornjo kodo vpišite v spodnje polje
Kje nas najdete
  • Šolska ulica 5
  • 2380 Slovenj Gradec
Uradne ure
  • Ponedeljek: 8.00 - 10.00, 11.00 - 14.30
  • Sreda: 8.00 - 12.00, 13.00 - 16.30
  • Petek: 8.00 - 12.00

Pridružite se nam na dogodkih

Hidden
Hidden
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.