• Najlepše mestno jedro v Sloveniji

    Kulturno središče, kjer si bogato izročilo preteklosti podaja roko s sodobnim utripom.

  • 100 najbolj trajnostnih destinacij na svetu

    Slovenj Gradec - zelena destinacija

Aktualne novice in obvestila

OBISK VELEPOSLANICE INDIJE

Slovenj Gradec je 10. septembra obiskala veleposlanica Indije v Sloveniji, Nje. Eksc. Namrata S. Kumar, ki je funkcijo nastopila 13. avgusta 2020.

  • 10 september 2020
  • Število pogledov: 235
OBISK VELEPOSLANICE INDIJE

Nje. Eksc. Namrata S. Kumar je na tem položaju nadomestila dosedanjega veleposlanika, to je bil od leta 2017-2020 Nj. Eksc. Param Jit Mann. Slovenj Gradec z Indijo veže darilo, ki ga je v imenu indijske vlade leta 2010 Slovenj Gradcu predal tedanji veleposlanik, Nj. Eksc. V.S. Seshadri, kip Mahatme Gandhija pa v Slovenj Gradcu domuje zaradi poslanstva »glasnik miru«, kar je bil večji del svojega življenja tudi mislec in kasneje politik Mahatma (velika duša) Mohandas Karamčand Gandhi (2.10.1869 – 30.1.1948). V Slovenj Gradcu vsakoletno obeležujemo ta, za Indijo dva pomembna datuma in hkrati državna praznika, rojstvo in smrt tega pomembnega borca za mir, ki pa je za dosego mirovniških in osamosvojitvenih ciljev izpod tedanjih kolonialističnih gospodarjev (Velike Britanije) uporabil nenasilne načine nestrinjanja in odpora. 

Obisk Slovenj Gradca je ob nastopu funkcije tradicionalno prvi obisk katerega koli slovenskega mesta izven Ljubljane, kamor se veleposlaniki napotijo prav zaradi spomenika Mahatmi Gandhiju. Župan se je z veleposlanico Kumarjevo pogovarjal o prihodnjem kulturnem sodelovanju ter pripravi oktobrskih in januarskih dogodkov v počastitev spomina na rojstvo in smrt Mahatme Gandhija, delegacija v sestavi veleposlanice Kumarjeve in drugega sekretarja veleposlaništva Indije, Ravija Kumarja Jaina ter župana Tilna Kluglerja, podžupanje Martine Šisernik, podžupana dr. Petra Pungartnika ter direktorice Koroške galerije likovnih umetnosti dr. Andreje Hribernik in direktorja Koroškega pokrajinskega muzeja mag. Tadeja Pungartnika pa je obiskala tudi spominsko obeležje.

 

DS

Županove novice

IZJEMEN USPEH SLOVENJGRAŠKIH JUDOISTOV

IZJEMEN USPEH SLOVENJGRAŠKIH JUDOISTOV

Izjemen športni dosežek so zabeležili judoistke in judoisti našega Judo kluba...

POLAGANJE TEMELJNEGA KAMNA

POLAGANJE TEMELJNEGA KAMNA

V ponedeljek, 21. septembra ob 10.30, je župan MOSG Tilen Klugler skupaj s predstavniki...

OBČINSKI PRAZNIK MESTNE OBČINE SLOVENJ GRADEC

OBČINSKI PRAZNIK MESTNE OBČINE SLOVENJ GRADEC

Mestna občina Slovenj Gradec občinski praznik praznuje 19. septembra. To je dan, ko smo pred 31...

Ali ste opazili kakšne težave v našem mestu?