Šolstvo, šport, kultura

PROJEKT „MOJE MESTO JE TVOJE MESTO – SREČANJE ŠTIRIPERESNE DETELJICE POBRATENIH MEST V SLOVENJ GRADCU

Projekt Moje mesto je tvoje mesto – Srečanje štiriperesne deteljice pobratenih mest v Slovenj Gradcu je omogočil srečanje 160 državljanov Evropske unije, od katerih jih 44 prihaja iz mesta Hauzenberg (Nemčija), 43 iz mesta Vöcklabruck (Avstrija), 52 iz mesta Slovenj Gradec, Slovenija, ter 20 iz mesta Česky Krumlov, Češka. Sofinancirala ga je Evropska unija v okviru programa »Evropa za državljane«.

  • 18 september 2017
  • Število pogledov: 1573
PROJEKT „MOJE MESTO JE TVOJE MESTO – SREČANJE ŠTIRIPERESNE DETELJICE POBRATENIH MEST V SLOVENJ GRADCU

Srečanje je potekalo v Slovenj Gradcu (Slovenija) v času od 15. do 17. septembra 2017.

V okviru Srečanja štiriperesne deteljice pobratenih mest v Slovenj Gradcu, ki je potekalo pod naslovom Moje mesto je tvoje mesto, se je zvrstilo pet dogodkov.

Prvi dogodek je potekal na prvi dan srečanja, 15. septembra 2017 in je bil posvečen glasbeno – kulturnemu druženju vseh udeležencev v mestnem jedru Slovenj Gradca.

Drugi dogodek, umetniški projekt z naslovom »Umetnost zavzema ulice« je potekal 16. septembra 2017 in je spodbujal javno debato ter kritično razmišljanje v javnem prostoru na tematike sodobnih geopolitičnih sprememb v svetu.

Tretji dogodek dne 16. septembra 2017 je bil namenjen športno – zabavnemu druženju udeležencev srečanja. Sodelavci občinskih uprav so se pomerili v odbojki, predstavniki mestnih policij pa so izmenjevali izkušnje med športnim druženjem v doživljajskem (team building) parku.

Četrti dogodek, ki je potekal 16. septembra, je bil posvečen mladim, ki so se vključili v umetniški ulični projekt ter spoznavali vrednote medkulturnega povezovanja v okviru Evropske Unije.

Sklepni, peti dogodek, se je odvijal 16. septembra z zaključno prireditvijo srečanja ter skupnim ogledom umetniške razstave v mestnem jedru Slovenj Gradca. 

V času srečanja sta Slovenj Gradec obiskali tudi delegaciji japonskega mesta Myoko ter ciprskega mesta Morphou.