Projekti CTN

SKLEP O SOFINANCIRANJU IZGRADNJE URBANEGA PARKA IN BAZENA

Mestna občina Slovenj Gradec je 24. januarja pridobila sklep o sofinanciranju projekta Sanacija degradiranega območja Mercator – gradnja zimskega bazena in urbanega parka, ki ga je izdalo Ministrstvo za okolje. Glavni cilj projekta sanacije degradiranega območja Mercator je celostna ureditev degradiranega območja v javno površino urbanega parka, ki bo skupaj z novim javnim bazenskim kompleksom (zimski in letni bazen) predstavljala reaktivacijo neizkoriščenega prostora znotraj urbanega območja in tako izboljšala obstoječe stanje.

  • 25 januar 2019
  • Število pogledov: 5367
SKLEP O SOFINANCIRANJU IZGRADNJE URBANEGA PARKA IN BAZENA

 

Na območju med industrijsko cono Modul – starim bazenom in trgovskim centrom Mercator bodo dodane nove vsebine za oživitev zapuščenega prostora v izmeri 9800 m2. Vsebine urbanega parka, ki je namenjen predvsem medgeneracijskemu druženju, predstavljajo najnovejše trende na področju urbanih športov. V urbanem parku bo zgrajen nov rolkarski poligon v velikosti 1400 m2 (po velikosti trenutno največji projektiran tovrstni objekt v Sloveniji). Projekt vključuje tudi postaje za fitnes na prostem, balvansko steno za športno plezanje ter kolesarski grbinasti poligon – pumptrack.

Bazenski kompleks združuje zimski bazen v izmeri 3300 m2 bruto ter zunanji bazenski kompleks. Zimski bazen predstavlja 25 x 12,5 m velik bazen z manjšim otroškim bazenom, dvema whirlpooloma, štirimi savnami, fitnesom, otroško igralnico, zdravstvenim delom ter restavracijo. Plavalni bazen je projektiran na način, da je uporaben za vse starostne skupine, saj je v njem predvideno premično dno v velikosti 125 m2, ki zagotavlja najširšo uporabnost tako za najmlajše kot tudi za tekmovalce. Zunanji bazenski kompleks predstavljata 25 x 11 m velik bazen ter manjši otroški bazen s primernimi otroškimi igrali.

Ocenjena vrednost projekta je 6.811.088,01 €, za katerega je Mestna občina Slovenj Gradec pridobila 5.184.926,10 € iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, kar predstavlja 76,12 % sofinanciranja. Terminski plan izgradnje investicije in s tem zaključka projekta je 31. 12. 2020.

»Po uradni potrditvi financiranja se bo začel tudi razpis za izbor izvajalcev. Zahvalil bi se vsem, ki so v zadnjih letih delali na tem velikem projektu, ki bo vsem nam prav kmalu prinesel nov prostor za druženje in rekreacijo,« pravi slovenjgraški župan Tilen Klugler.