SL EN DE

Celostna prometna strategija

SLOVENJ GRADEC – KOLESARSKO MESTO? NE ŠE POVSEM.

  • 30 november 2016
  • Število pogledov: 1583

Naselje Slovenj Gradec z bližnji okoliškimi naselji, zaradi kompaktnosti in lege v kotlini, nudi dobre naravne pogoje za spodbujanje kolesarjenja kot sredstva za prevoz v šolo, na delo in po vsakodnevnih opravkih.


Kaj še manjka najbolje vedo uporabniki, ki se s težavami pri vožnjah srečujejo vsakodnevno. S tem namenom smo v okviru priprave Celostne prometne strategije MO Slovenj Gradec v sredo, 31. 8. 2016, v prostorih MKC Slovenj Gradec izvedli drugo javno razpravo v obliki delavnice osredotočeno na kolesarjenje.

V uvodnih predstavitvah:

• je Uroš Rozman, RRA Koroška d.o.o., predstavil obstoječe stanje kolesarske infrastrukture v mestu in občini Slovenj Gradec;

• sta Gašper Žemva in Mirjam Luketič, ZUM d.o.o., predstavila pregled opremljenosti javnih površin v mestu Slovenj Gradec, primere dobrega in manj dobrega stanja ter pomembnost opremljenosti javnih površin in privlačnosti prostora za pešce in kolesarje;

• je David Trošt, PNZ d.o.o., predstavil način in rezultate štetja prometa (tudi pešcev in kolesarjev) v mestu Slovenj Gradec leta 2016.

V nadaljevanju je potekala delavnicah po skupinah na način, da je vsak udeleženec imel možnost podati svoje predloge na tri izbrane tematike. 15 udeležencev in udeleženk je podalo kar nekaj konstruktivnih predlogov pomanjkljivosti obstoječe infrastrukture, predlogov novih kolesarskih povezav, idej za spodbujanje kolesarjenja med različnimi starostnimi skupinami in opozorilo na večje obstoječih nevarnih točk.

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.