Županove novice

ZAHVALA ZA IZVEDENE AKTIVNOSTI ZA PREPREČEVANJE ŠIRITVE COVID-19

Za nami je najverjetneje ena najzahtevnejših preizkušenj, ki smo jim bili priča v zgodovini človeštva. Pandemija novega koronavirusa je države in lokalne skupnosti. Ustavila je svet.

  • 1 junij 2020
  • Število pogledov: 1249

Epidemija nas je postavila pred popolnoma nova dejstva, s katerimi smo se morali v kratkem času soočiti in sprijazniti. Ukrepi, ki smo jih bili deležni na lokalnem nivoju in ki smo jih morali izvajati v duhu preprečevanja širitve okužbe bolezni Covid-19, so se izkazali za uspešne. V naši lokalni skupnosti smo od 15. marca do danes zabeležili zgolj 22 primerov okužbe, v Domu starejših občanov pa za Covid-19 nihče ni zbolel, kar je izjemen uspeh, na katerega moramo biti ponosni in za katerega moramo biti hvaležni vsem, ki so v teh časih, z doslednim upoštevanjem ukrepov, to omogočili ter s svojim družbeno odgovornim ravnanjem pripomogli k zajezitvi epidemije.

Z današnjim dnem prenehanja epidemije v naši državi se sprošča mnogo ukrepov, ki so nas v tem času, seveda z razlogom, omejevali in nam preprečevali uživati dobrine, ki smo jih sicer vajeni. Napočil je čas, da to izkušnjo ovrednotimo, se zamislimo, a je vsekakor ne smemo pozabiti. V kratkem času smo namreč lahko ugotovili, kako ranljivi smo v primeru naravne katastrofe, kakršna je epidemija. Ranljivi kot posamezniki, pa tudi ranljivi kot skupnost. Zato je potrebno proti takšnim izzivom nastopati povezano.

Vsem, ki ste v tem času pripomogli k delovanju institucij, predvsem na področju zdravstva in izobraževanja ter komunalnih javnih služb, službam za zaščito in reševanje na čelu s Civilno zaščito, posameznicam in posameznikom, ki so v času izrednih razmer delali in bili na razpolago praktično dan in noč ter se, ne glede na možnost izpostavljanja okužbi, obnašali požrtvovalno in predano, družbeno odgovorno in strokovno, se iskreno zahvaljujem in čestitam za opravljeno delo. Iskrena hvala tudi vsem, ki so v tem času opravljali storitvene dejavnosti, gospodarskim družbam in podjetnikom, ki se s krizo soočajo ne le v zdravstvenem, temveč tudi v ekonomskem smislu. Iskreno upam, da bomo posledice čim hitreje preboleli. Preboleli kot posamezniki in kot družba.

Veseli smo, da vemo, da je v državi in v lokalnih skupnostih toliko predanih in požrtvovalnih posameznic in posameznikov ter organizacij, institucij in služb, ki se v izrednih razmerah zavedajo, da so v službi ljudi. Da jim pomagajo, skrbijo zanje in da upravičijo zaupanje državljank in državljanov.

Srčno upam, da nam bo pretekla izkušnja v prihodnosti prihranjena. Če pa do nje pride, bomo nanjo dodobra pripravljeni!

Iskrena hvala in ostanimo zdravi!

V Slovenj Gradcu, 1. junija 2020.

Tilen Klugler,
župan Mestne občine Slovenj Gradec

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.