Županove novice

IZGRADNJA OTROŠKEGA PARKA S SKAKALNICO

Svetnice in svetniki slovenjgraškega Mestnega sveta so se na 16. redni seji seznanili z idejno zasnovo sanacije degradiranega območja Mercator 2 – izgradnja otroškega parka s skakalnico, jo s 24 glasovi za in 1 vzdržanim tudi podprli ter s sprejetjem sklepa zadolžili strokovne službe, da nadaljujejo s postopkom priprave projektne dokumentacije.

  • 2 julij 2020
  • Število pogledov: 2167

Kot je župan Tilen Klugler napovedoval že v preteklih mesecih, so se občinske strokovne službe zavzeto lotile vsebinske nadgradnje obstoječega projekta bazenskega kompleksa. Kot je znano, so se v javnosti namreč v zadnjem času  pojavljali pomisleki predvsem glede izgradnje skakalnice na obstoječem zunanjem bazenu. Prostorska situacija, na kateri je temeljil prvotni projekt izgradnje bazenskega kompleksa in parka urbanih športov, se je namreč z nakupom sosednjega zemljišča pomembno spremenila, zaradi česar je lahko MOSG obstoječi projekt nadgradila, s čimer bo obiskovalcem ponudila nove atraktivne vsebine, skakalnico s pripadajočim bazenom, tobogan, plezalno steno ter rekreacijske in igralne površine za otroke. Vizualizacijo idejne zasnove projekta je pripravilo podjetje za inženiring, geodezijo, urbanizem in projektiranje, Projekt d.d. iz Nove Gorice, ki je pripravilo že prejšnji projekt sanacije degradiranega območja ter zasnovalo bazenski kompleks z urbanim parkom.

Dopolnitev obstoječega projekta z novimi vsebinami bo izdatno pripomogla k dvigu rekreacijskega, turističnega in ekonomskega potenciala Mestne občine Slovenj Gradec, občanom in obiskovalcem pa bo omogočala čudovito razvedrilno in rekreativno izkušnjo, kar si lahko ogledate tudi v pričujoči vizualizaciji projekta.

 

DS

Dokumenti za prenos

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.