Županove novice

ADVENTNI VENEC V KROŽIŠČU PRI JUŽNEM VSTOPU V MESTO

V letošnjem letu, v času epidemije in ob težavah z načrtovanjem eventualnih decembrskih prireditev, saj epidemiološke situacije in ustreznih ukrepov ne moremo predvideti, smo se odločili občankam in občanom ponuditi vsaj nekaj več vizualnih užitkov, če se že družabnega dogajanja z razlogom ogibamo.

 

  • 25 november 2021
  • Število pogledov: 742
ADVENTNI VENEC V KROŽIŠČU PRI JUŽNEM VSTOPU V MESTO

Tako smo v krožišče pri južnem vhodu v mesto postavili adventni venec, ki bo spremljal prihod božiča in novega leta ter z razsvetljavo in simbolnim sporočilom neskončnega miru in hkrati radovednega pričakovanja, kaj nam bo prineslo novo leto.

Adventni venec, premera 8,70 metra, je nameščen med simbolnimi krogi življenja, ročno je izdelan iz smrekovih vejic, za kar se je potrudilo Turistično-olepševalno društvo Šmartno pri Slovenj Gradcu. Okrasitev v zlati, srebrni in beli barvi so prispevali dijaki Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti iz Celja, pri okrasitvi pa je sodelovalo sedem dijakinj in dijakov ter dva profesorja. Za izdelavo je bilo uporabljenih več kot sto metrov žic in opornic, na njem pa bo tudi preko dvesto okraskov ter okrog tristo metrov lučk.

Prvo svečo bomo simbolno prižgali prvo adventno nedeljo, 28. novembra v večernih urah, ostale pa bomo prižigali ob prihodnjih adventnih nedeljah.

Preostalo okrasno razsvetljavo v mestu bomo prižgali 1. decembra v večernih urah, zaradi ukrepov za zajezitev širjenja okužb pa tudi letos žal ne načrtujemo posebne prireditve.

V želji, da okrašen venec prinese adventno in božično spokojnost, ki bo zaradi zaščite zdravja občank in občanov morala tudi letos nadomestiti siceršnje decembrsko veselje in zabavo, se zahvaljujemo vsem, ki so prispevali k njegovi izdelavi, občankam in občanom pa želimo, da jim njegov videz popestri večerne sprehode in obisk okrašenega mestnega jedra.

 

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.