SL EN DE

PREVZELI SMO CERTIFIKAT "MLADIM PRIJAZNA OBČINA"

Danes, v četrtek, 7. oktobra 2021, je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor priredil slovesnost ob podelitvi certifikata in 10-letnici programa Mladim prijazna občina.

  • 7 oktober 2021
  • Število pogledov: 629
PREVZELI SMO CERTIFIKAT "MLADIM PRIJAZNA OBČINA"

Podelitve se je v imenu Mestne občine Slovenj Gradec, ki je certifikat sicer že prejela v preteklem letu, udeležil župan Tilen Klugler. Certifikat Mladim prijazna občina je priznanje samoupravnim lokalnim skupnostim, ki uspešno izvajajo ukrepe, usmerjene v integracijo vedno novih generacij mladih v posamezne dele življenja družbe, predvsem pa v spodbujanje čim hitrejšega osamosvajanja mladih.

Predsednik Pahor je ob tej priložnosti Inštitutu za mladinsko politiko Ajdovščina vročil Zahvalo za spodbujanje mladinskih politik in skupnih projektov med mladimi in občino. Ob tem je poudaril pomembnost družbene vloge inštituta ter se zahvalil županjam in županom tistih občin, ki so bile nagrajene za svojo posebno naklonjenost mladi generaciji v želji, da bi obdržale mlade ljudi doma, in sicer z izvajanjem uspešnih razvojnih politik.

 

 

 

Poleg Mestne občine Slovenj Gradec je certifikat letos prvič prejelo še šest občin: Občina Mežica, Občina Ormož, Občina Kočevje, Občina Medvode, Občina Semič in Občina Sežana.

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.