SL EN DE

GASILSKA VAJA ROTENTURN 2021

Danes, v sredo, 13. oktobra 2021, je zaposlene v občinski upravi ob 16. uri presenetil in k evakuaciji napotil sprožen požarni alarm.

  • 13 oktober 2021
  • Število pogledov: 604
GASILSKA VAJA ROTENTURN 2021

Ob sproženem požarnem alarmu in po evakuaciji objekta smo se zaposleni zbrali v atriju Rotenturna, kmalu zatem pa so na prizorišče pričele prihajati intervencijske enote slovenjgraških gasilskih društev z mehanizacijo, tudi z novo gasilsko lestvijo.

Zaposleni v upravi in gasilci smo pri izvedbi vaje upoštevali vsa pravila varne intervencije, po simulaciji vstopa v zaklenjen objekt so gasilci poiskali morebitne poškodovane in enega tudi evakuirali. Kmalu so vodni curki prekrili objekt, »požar« pa je bil pogašen v približno pol ure.

Gasilskim enotam prav vseh občinskih prostovoljnih gasilskih društev, ki jih je ob zaključku vaje nagovoril tudi podžupan dr. Peter Pungartnik, čestitamo in se vsem 75 sodelujočim gasilkam in gasilcem zahvaljujemo za profesionalno izvedbo intervencije, občanom pa sporočamo, da je vaja uspela, hkrati pa se opravičujemo tistim, ki so bili zaradi intervencijskih vozil pred in v okolici Rotenturna, za krajši čas ovirani pri vsakodnevnih opravkih.

Hvala in »na pomoč«!

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.