SL EN DE

OB MEDNARODNEM DNEVU MEDICINSKIH SESTER IN ZDRAVSTVENIKOV

Tudi letošnja obeležitev 12. maja, mednarodnega dne medicinskih sester, je družbeni opomnik o nujnosti in pomenu zdravstvene oskrbe in nege, spomin na rojstni dan začetnice modernega sestrstva, Florence Nightingale, utemeljiteljice sodobne zdravstvene nege in formalizacije tovrstnega izobraževanja.

  • 12 maj 2022
  • Število pogledov: 796
OB MEDNARODNEM DNEVU MEDICINSKIH SESTER IN ZDRAVSTVENIKOV

Ker ste medicinske sestre in tehniki zdravstvene nege v bistvu največja poklicna strokovna skupina v našem zdravstvenem sistemu, njegov temelj in oporni steber, mora družba prepoznati pomen vašega dela, hkrati pa tudi pomen institucij, ki ta kadrovski profil izobražujejo in pospremijo v delovna okolja.

V času epidemije, ki je pokazala na vse ranljivosti našega zdravstvenega sistema, hkrati pa tudi v prve vrste postavila prav vas, spoštovano zdravstveno osebje, je potrebno še toliko skrbneje paziti na tveganja, ki ste jim izpostavljeni ter spoštovati predanost in odgovornost, s katerima opravljate svoje delo tudi v tako izrednih razmerah, kot smo jim bili priča v zadnjem obdobju, hkrati pa si želim, da bi tudi država s sistemskimi rešitvami prepoznala potrebo po ustreznem plačilu in nagradi za opravljanje vašega humanega poklica, ki je za večino hkrati tudi poslanstvo.

Zato dovolite, da vam ob vašem prazniku iskreno čestitam in se vam iskreno zahvalim za vse napore, ki jih namenjate našim občankam in občanom pri njihovi zdravstveni oskrbi, vodstva institucij pa prijazno prosim, da Vam voščilo posredujejo.

S hvaležnostjo in odličnim spoštovanjem.

V Slovenj Gradcu, 12. maja 2022.


Tilen Klugler,
župan

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.