Aktualne novice v povezavi s koronavirusom

DNEVI CEPLJENJA TUDI V JANUARJU, OD 13. DO 15. 1. 2022

Akcija Ministrstva za zdravje, NIJZ ter zdravstvenih ustanov v Sloveniji, izvedena decembra 2021, in v kateri se je v času kampanje cepilo 78.000 ljudi, bo ponovljena že v teh dneh.

  • 11 januar 2022
  • Število pogledov: 702
DNEVI CEPLJENJA TUDI V JANUARJU, OD 13. DO 15. 1. 2022

Akcija »Dnevi cepljenja! Stopimo Skupaj — varno in zdravo naprej« bo tokrat potekala od 13. 1. do 15. 1. 2022. Njen cilj ostaja enak; s prvim, drugim ali tretjim odmerkom precepiti čim več ljudi. Zato želijo zdravstvene ustanove v teh dneh omogočiti čim bolj dostopno cepljenje.

Odločitev za ponovitev akcije je dejstvo, da v 5. val vstopamo s prenizko precepljenostjo, s preobremenjenimi bolnišnicami in s popolnoma izčrpanim kadrom. Glede na izjemno hitrost širjenja različice omikron lahko v prihodnjih dveh mesecih pričakujemo, da bo praktično vsak prebivalec, ne glede na to ali je cepljen ali ne, prišel v stik z virusom in se v določenem deležu z njim tudi okužil. Veliko bolj varno je, da se z virusom srečamo cepljeni s prvim, drugim ali tretjim poživitvenim odmerkom.  Vsekakor pa nas lahko vsaj malce pomirijo izsledki vedno več študij, ki kažejo, da je potek bolezni pri različici omikron blažji in da oboleli praviloma ne potrebujejo bolnišničnega zdravljenja.

Vabljeni, ker ne želimo, da se družba ponovno ustavi in ker si ne želimo, da bi nas covid-19 še naprej življenjsko ogrožal.

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.