SL EN DE

Novice

KONSTITUTIVNA SEJA MESTNEGA SVETA MESTNE OBČINE SLOVENJ GRADEC

  • 8 december 2022
  • Število pogledov: 550
KONSTITUTIVNA SEJA MESTNEGA SVETA MESTNE OBČINE SLOVENJ GRADEC

Novoizvoljeni članice in člani 25-članskega mestnega sveta so najprej prisluhnili poročilu Občinske volilne komisije Mestne občine Slovenj Gradec o izidu lokalnih volitev 2022, ki ga je podala predsednica komisije Valerija Matvos Jeromel.  

Sledilo je imenovanje tričlanske mandatne komisije za pripravo predloga potrditve mandatov članov Mestnega sveta Mestne občine Slovenj Gradec v sestavi: dr. Peter Pungartnik (predsednik), Boštjan Rigelnik in Boris Raj. Predsednik komisije je članicam in članom mestnega sveta podal poročilo o izidu volitev članov Mestnega sveta Mestne občine Slovenj Gradec in o izidu volitev župana. Članom mestnega sveta je predlagal, da potrdi mandate vsem novoizvoljenim članicam in članom mestnega sveta.  

Svetnice in svetniki so v nadaljevanju podprli ugotovitveni sklep, da je bil na lokalnih volitvah 2022 za župana Mestne občine Slovenj Gradec izvoljen Tilen Klugler. Za župana Mestne občine Slovenj Gradec je imenovan za mandatno obdobje 2022–2026. Funkcijo bo opravljal poklicno.

Novoizvoljeni svetnice in svetniki so imenovali tudi Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki jo bodo sestavljali: Franc Murko (predsednik), Vili Kašnik, Martina Šisernik , Denis Krajnc, Gregor Raj, Vinko Vrčkovnik in Janez Potočnik. 

Sledila sta slovesna prisega in slavnostni nagovor župana, v katerem se je župan Tilen Klugler zahvalil volivkam in volivcem za podporo na volitvah ter napovedal, da bo delal za blaginjo in dobrobit vseh občank in občanov, od najmlajših do najstarejših. Novoizvoljene svetnice in svetnike je ob koncu nagovora pozval: »Nadaljujmo to dobro zgodbo. Zgradimo odličen Slovenj Gradec po meri vseh. Vsi skupaj si prizadevajmo za boljšo skupnost!«

Mestni svet Mestne občine Slovenj Gradec se bo pred koncem leta sestal še enkrat. Na dnevnem redu decembrske seje bodo imenovanja v občinske odbore.


Foto: Primafoto

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.