Novice

VOŠČILO OB DNEVU DRŽAVNOSTI RS

Spoštovane občanke, cenjeni občani. Izobesimo zastave, naj ponosno zaplapolajo.

  • 24 junij 2020
  • Število pogledov: 1064
VOŠČILO OB DNEVU DRŽAVNOSTI RS

Dan državnosti Republike Slovenije je eden tistih državnih praznikov, ki v našem lokalnem okolju vzbuja mnogo spominov. Spomine na čas, ko se je pričela pisati prihodnost samostojne in neodvisne Slovenije, na Koroškem še danes, po skoraj treh desetletjih, ki so pretekla od usodnega poletja ’91, doživljamo z mešanimi občutki veselja ob osamosvojitvi in žalosti ob izgubah, ki so nas doletele v času osamosvojitvene vojne, v kateri je prav Slovenj Gradec izgubil kar sorojake.

Prav je, da se po dogodkih, ki so za vselej spremenili naša življenja ter pomembno vplivali tudi na prihodnost države Slovenije in njenih državljank in državljanov, poklonimo vsem, ki so tedaj in odtlej pripomogli k temu, da je Slovenija postala moderna, demokratična, ekonomsko uspešna in trajnostno naravnana država. Izobesimo torej zastave, naj ponosno zaplapolajo.

Praznik dan državnosti smo običajno obeležili z občinsko proslavo, ki je bila hkrati tudi uvod v slovenjgraške poletne prireditve. V letošnjem letu nam je situacija v zvezi z okužbami s koronavirusom preprečila organizacijo večine prireditev, zaradi česar bomo prihajajoča dva meseca preživeli v nekoliko drugačnem vzdušju, prireditve pa bodo zagotovo manj množično obiskane.

A vendarle se nam obeta prijetno poletje, ki ga bomo preživeli skupaj, v mestnem jedru in na drugih kulturnih prizoriščih v naši mestni občini.

Želim vam, da poletne dni in večere preživite karseda lepo, ob dnevu državnosti Republike Slovenije pa vam iskreno čestitam.

 

S spoštovanjem.

Tilen Klugler,
župan 

Koledar dogodkov in prireditev

«januar 2021»
pontorsrečetpetsobned
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.