SL EN DE

Novice

CERTIFIKAT RAZVOJNE ODLIČNOSTI ZLATI KAMEN 2021

  • 15 januar 2021
  • Število pogledov: 869
CERTIFIKAT RAZVOJNE ODLIČNOSTI ZLATI KAMEN 2021

MO Slovenj Gradec se je uvrstila med prvih 70 najprebojnejših slovenskih občin na področju kakovosti bivanja, prejela je namreč ZLATI ISSO certifikat razvojne odličnosti za leto 2021. Župan Tilen Klugler je ob tem dejal, "da vizija uprave slovenjgraške občine sledi k temu, da naredijo občino prijazno za živet tako na stanovanjskem področju, področju možnosti zaposlovanja in na področju cestne infrastrukture". Izpostavil pa je tudi živahno dogajanje na stanovanjskem področju, ki je bilo zelo podhranjeno.

Certifikat ISSO Zlati kamen lahko pridobijo občine, ki ponujajo prebivalcem kakovostno raven življenja, torej jih odlikuje solidna in uravnotežena stopnja doseženega razvoja.  

Izhodišče za podelitev certifikata so konkretni in merljivi podatki, združeni v  Indeks ISSO. Certifikat lahko pridobijo občine, ki sodijo po skupni vrednosti sestavljenega indeksa v zgornjo tretjino med vsemi občinami v Sloveniji. 

Indeks ISSO je sestavljen iz večjega števila kazalnikov, izvedenih iz statističnih, finančnih in gospodarskih podatkov o občini. Meri doseženo stopnjo razvitosti občine. Spremlja demografska gibanja, učinkovitost delovanja občine, dinamiko gospodarskega razvoja, stanje na trgu dela in na področju izobrazbe, življenjski standard, stopnjo socialne kohezije in stopnjo okoljske osveščenosti v občini. Indeks se postopno razvija in vključuje vse več aspektov.

Indeks se bistveno razlikuje od nagrade Zlati kamen. Indeks temelji na merljivih podatkih, ki kažejo doseženo stanje. Nagrada Zlati kamen je namenjena razvojno prodornim občinam, torej tistim, ki imajo najboljše razvojne prakse, usmerjene v prihodnost. Kriteriji za podelitev nagrade so le deloma kvantitativni; odločilna je ocena skupine strokovnjakov z različnih področij.

 

dk/KN/ds

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.