SL EN DE

Novice

UREDITEV KUHARJEVEGA PARKA IN ZAMENJAVA DOTRAJANIH KLOPI

Zaključili smo skupen projekt Mestne občine Slovenj Gradec in Srednje lesarske šole, s katerim smo v času pomladnega urejanja mesta in okolice bogatejši za novo pridobitev: lesene klopi, ki so jih izdelali in montirali dijaki Srednje lesarske šole.

  • 23 marec 2021
  • Število pogledov: 1659
UREDITEV KUHARJEVEGA PARKA IN ZAMENJAVA DOTRAJANIH KLOPI

Skupni projekt smo zastavili že v letu 2020, vendar ga je epidemija nekoliko ustavila. Ob povratku dijakov v šole smo lahko z njim nadaljevali in ga danes tudi zaključili. Veseli smo, da so mladi prepoznali priložnost povezave z lokalno skupnostjo ter da so s svojim delom prispevali k urejenosti javnih površin. Njihove napore je v nagovoru prepoznal tudi župan, ki je pri tem izpostavil, da je takšna skupna aktivnost vzoren prikaz sodelovanja med lokalno skupnostjo in njenimi ustanovami tudi zato, ker na tak način vsi pokažemo pripadnost skupnosti, hkrati pa se tudi skupnost zaveda dragocenega prispevka slehernega posameznika. »Posebej v času, ko poslušamo opazke, da so mladi nezainteresirani za lokalno dogajanje in da jih je potrebno ustrezno motivirati, lahko ugotovim, da vam motivacije ne manjka, Mestna občina pa je hvaležna vam in vašim mentorjem, da ste si v okviru šolskih obveznosti zadali načrt narediti nekaj za naše lokalno okolje,« je v nagovoru dijakom poudaril župan. Po zaključku del je sedaj Kuharjev park na voljo sprehajalcem tudi za počitek sprehajalcev, ki bodo lahko tam užili prve toplejše pomladne sončne žarke. V nadaljevanju bo park opremljen tudi z označbami dreves, vsi pa si želimo, da bi klopi še dolgo ostale tako lepe, kot so sedaj ter tako služile svojemu namenu še vrsto let. Mestna občina je sicer v tem času uredila tudi del kolesarske poti med obema mostoma čez potok Suhodolnica.

Olepševalne aktivnosti se bodo nadaljevale tudi s splošno očiščevalno akcijo 17. aprila, posvečeno svetovnemu dnevu Zemlje.

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.