SL EN DE

Novice

NEURJE PRIZADELO MESTNO OBČINO SLOVENJ GRADEC

V sinočnjem neurju z dežjem je največ škode utrpelo povodje reke Mislinje. Prve težave so se na lokacijah v vaških skupnostih Turiška vas, Legen, Šmartno in Pameče pričele nekaj po 19. uri.

  • 19 julij 2021
  • Število pogledov: 2489
NEURJE PRIZADELO MESTNO OBČINO SLOVENJ GRADEC

Največ povzročene škode beležijo v VS Šmartno in Turiška vas, kjer so naplavine drevja skoraj uničile most, deroča reka Mislinja pa je zaradi otežene pretočnosti pod mostom pričela ogrožati stanovanjsko hišo na Brdah. Gasilci PGD Legen so preprečili večjo škodo pri domačiji v Golavabuki, kjer je tudi odneslo del ceste. V Tomaški vasi je reka Mislinja poškodovala objekt kulturne dediščine, Herčevo žago in mlin, v okolici je odneslo most in zalilo nekaj objektov. Veliko posredne škode pa je povzročeno tudi na kmetijskih zemljiščih, saj je razlita voda nanašala naplavine, kar je deloma uničilo pridelek, povzroča pa tudi preglavice kmetom pri obdelovanju teh zemljišč.

V akcijo omejevanja posledic neurja so se vključila prostovoljna gasilska društva Pameče -Troblje, Legen, Šmartno, Turiška vas, Šmartno. Gasilci PGD Slovenj Gradec so v večernem času posredovali tudi pri dveh težjih prometnih nesrečah, pri nesreči na Vrhah so jih pri tem pomagali tudi gasilci PGD Sele-Vrhe.

Zaradi nevarnosti je bil v večernih urah sprožen tudi zvočni signal za nevarnost ob naravnih nesrečah, gasilske ekipe pa so bile aktivirane in s posredovanjem preprečile še večjo škodo.

Danes so si štab Civilne zaščite in občinske strokovne službe s podžupanom dr. Petrom Pungartnikom na terenu ogledali povzročeno razdejanje, poteka pa tudi ocena poplavne škode, preliminarne ugotovitve o obsegu in znesku povzročene škode bodo znane v prihodnjih dneh.

 

DS

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.