SL EN DE

Novice

SVETOVNI DAN MLADIH V LUČI MEDGENERACIJSKE SOLIDARNOSTI

  • 12 avgust 2022
  • Število pogledov: 425
SVETOVNI DAN MLADIH V LUČI MEDGENERACIJSKE SOLIDARNOSTI

Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler ob svetovnem dnevu mladih pravi, da se zaveda, da se je družbeni položaj mladih v zadnjih nekaj letih močno spremenil, in to žal ne na bolje. Po njegovem mnenju lahko ravno s pomočjo medgeneracijske solidarnosti, ki je osrednja tema letošnjega svetovnega dneva mladih, uspešno odgovorimo na številne izzive, s katerimi se danes srečujejo mladi. 

Veseli ga, da se je v Mestni občini Slovenj Gradec doslej oblikovalo že veliko projektov in primerov dobre prakse na področju medgeneracijskega sodelovanja in povezovanja, ki prinašajo mnogotere koristne učinke za občanke in občane vseh starosti, zato jih Mestna občina Slovenj Gradec na različne načine spodbuja in podpira. Največ tovrstnih projektov poteka na področjih izmenjave znanj in veščin, digitalne pismenosti in raznolikih prostočasnih dejavnosti. »Veliko teh projektov temelji na prostovoljskem delu, kar moramo še posebej ceniti, to ohranjati, spodbujati in kadar je le mogoče tudi izpostaviti, nagraditi,« je še povedal župan in se vsem, ki so pripravljeni del svojega časa nameniti za dobrobit drugih ljudi in skupnosti tudi ob tej priložnosti iskreno zahvalil.

V lanskem letu je bila sprejeta prva slovenjgraška Strategija za mlade 2021-2025, ki opredeljuje ukrepe za celostno in trajnostno izboljšanje bivanjskih pogojev za mlade ter za oblikovanje mladim prijaznega okolja. Ukrepe so v sodelovanju s slovenjgraškimi mladinskimi organizacijami pripravili strokovni sodelavci Mestne občine Slovenj Gradec. Dokaz, da Mestna občina Slovenj Gradec uspešno izvaja ukrepe s področij mladinskih politik, je certifikat Mladim prijazna občina, ki ga je Mestna občina Slovenj Gradec prejela za obdobje 2020-2024.

 

Fotografija: Mladinski kulturni center Slovenj Gradec

Povečaj ali pomanjšaj font:
Ponastavi velikost
Povečaj pisavo
Zmanjšaj pisavo
Barvna shema
Privzeto
Črno na belem
Belo na črnem
Črna na bež
Črno na zelenem
Modro na belem
Črno na rumenem
Modro na rumenem
Rumeno na modrem
Turkizno na črnem
Črno na vijoličnem
Tip pisave
Privzeto
Arial
Verdana
Open Dyslexic
Open Dyslexic Alta
SG logo

Pripomoček pri branju - ravnilo

Z miškinim kazalcem se pomikajte po strani in ravnilo vam bo sledilo.
Za izklop ravnila pritisnite tipko ESC ali gumb za IZKLOP RAVNILA.